Linić uporno branio šeficu Porezne, a kad mu je okrenula leđa je postala "glavni krivac" za sve

Foto: Hina

DONEDAVNA šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec, koja je ministru financija Slavku Liniću sad postala "glavni krivac" za sve, prošlog je tjedna još uvijek uživala veliku Linićevu podršku.

Ministar ju je tako prije manje od tjedan dana branio od optužbi da je pogodovala slavonskom tajkunu Željku Bilošu, kojem Porezna godinama nije naplatila višemilijunsku ovrhu, te tvrdio kako Čavlović Smiljanec odlično radi svoj posao. Komentiravši mogućnost njene smjene, Linić je prošlog tjedna izjavio: "Ako bude morala otići, onda će otići zbog politike, ali ne zbog znanja, struke i onog što je radila".

Šefica Porezne na odlasku povukla i Linića za sobom

No, Čavlović Smiljanec nije čekala da je smijene - otišla je sama, a pritom je za sobom odlučila povući i Linića. "U posljednje vrijeme imala sam velikih problema u suradnji s Ministarstvom financija. Ostavku podnosim zbog stalnih podmetanja i opstrukcija od strane određenih ljudi, koje su kulminirale time da me se inkriminira i dovodi u vezu s ljudima koje ne poznajem, niti sam ikada s njima bila u kontaktu", kazala je Čavlović Smiljanec na odlasku, dodavši i kako su je iznenadila informacija da se Linić susreo s Bilošem: "Iznenadilo me da ministar stupa u kontakt s osobom koja je pod istragom. Jako je zanimljivo da se mene dovodi u vezu s tim čovjekom, kojeg ne poznajem, niti sam ga ikada srela".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tih izjava nije trebalo dugo čekati da Linić "promijeni ploču" te se odrekne svoje dojučerašnje desne ruke. "Intrigama i podmetanjima se ne bavim, niti imam vremena, niti volje za to", poručio je Linić dan nakon što je šefica Porezne dala ostavku.

"Preko noći" od stručne i sposobne postala - nesposobna


No, ni na podmetanja nije trebalo dugo čekati. Čim se ovog tjedna Linić našao u problemima, krivnju za sve je odlučio prebaciti na donedavnu šeficu Porezne i svoju pomoćnicu Nadu Čavlović Smiljanec. Bivšu suradnicu, koju je prije svega nekoliko dana još uvijek opisivao kao iznimno sposobnu, Linić je pravdajući se u pismu premijeru Zoranu Milanoviću proglasio - nesposobnom.

"Smatram da je neodgovorno prozivanje svojih suradnika od strane gospođe Čavlović-Smiljanec za novi izbor sudskog vještaka, iz razloga što je za dodatnu procjenu bila osobno zadužena. Temeljem pristigle nove procjene ne nalazim elemenata prijevare i kriminalnih radnji, a to znači niti eventualnog zahtjeva za naknadu štete. S obzirom na pismo ravnateljice Čavlović-Smiljanec od 2. svibnja ove godine koji ste mi uputili, postavlja se pitanje što je to ravnateljica poduzela pravovremeno", napisao je između ostalog Linić premijeru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara