Ljubljanski "Dnevnik": Janši upućen poziv na izdržavanje dvogodišnje kazne

Foto: Flickr

LJUBLJANSKI okružni sud u srijedu je uputio poziv za izdržavanje dvogodišnje kazne zatvora bivšem slovenskom premijeru Janezu Janši, objavio je u petak ljubljanski dnevnik list "Dnevnik" pozivajući se na neslužbene informacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Okružni je sud krajem prošlog mjeseca Janši, koji je predsjednik oporbene Slovenske demokratske stranke (SDS), potvrdio dvogodišnju kaznu zatvora koju mu je izrekao prvostupanjski sud. Janša je osuđen jer je prema presudi primio obećanje mita od finske tvrtke Patria koja je sklopila ugovor vrijedan 278 milijuna eura za isporuku oklopnih vozila slovenskoj vojsci 2006. godine, u vrijeme kad je Janša bio predsjednik vlade.

"Dnevnik" navodi da bi nekadašnji premijer poziv na izdržavanje kazne, u kojemu je i datum kada bi se morao javiti u zatvor, trebao primiti ovih dana, te podsjeća da su Janšini odvjetnici žalbu na presudu uputili ustavnom sudu, pozivajući se na tvrdnju da su Janši tijekom procesa bila kršena ljudska prava. U ustavnom sudu "Dnevniku" je rečeno da proučavaju trebaju li razmatrati žalbu, te da još nisu donijeli nikakvu odluku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara