Lorencin: Cilj nam je do 2020. godine biti jedna od 20 turistički najkonkurentnijih zemalja svijeta

Foto: Jure Mišković/Cropix

IZ MINISTARSTVA turizma su izvijestili kako je produljen rok ulaganja sredstava odobrenih programom "1000 bazena za hrvatski turizam".

"Ministarstvo turizma objavljuje Dopunu programa `1000 bazena za hrvatski turizam` prema kojoj ulaganja za koja su odobrena sredstva ne moraju biti završena do 30. studenog 2013. godine, kako je sada propisano, već do 31. svibnja 2014. godine, dok se rok za dostavu Konačnog izvješća produžuje do 15. lipnja 2014. godine. Ministarstvo turizma odlučilo je produljiti rok temeljem konzultacija sa potencijalnim korisnicima koji se žele prijaviti, a sve s ciljem osiguravanja dodatne podrške u provođenju programa i njegovoj realizaciji.

Poziv na natječaj traje do 30. rujna 2013. godine, a pojedini projekt može ostvariti maksimalnu potporu od 50 tisuća kuna. Sredstva mogu koristiti trgovačka društva, obrti i zadruge, za izgradnju i opremanje vanjskih bazena minimalne površine 30 kvadratnih metara i unutarnjih bazena minimalne površine 20 kvadratnih metara. Ministarstvo turizma odobrilo je sredstva u iznosu od 600.000 kuna potpore za izgradnju prvih bazena, koji će biti spremni za korištenje već sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program provodi Ministarstvo turizma u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta s ciljem poticanja gradnje bazena u turističke svrhe kako bi trgovačka društva, obrti i zadruge mogli obogatiti svoju ponudu i tako ispuniti sve češće zahtjeve gostiju za smještajem koji u svojoj ponudi ima bazen", stoji u priopćenju Ministarstva.

"Produljenje turističke sezone i razvoj ponude samo su neki od naših ciljeva kako bismo unaprijedili konkurentnost hrvatskog turizma te tako ostvarili glavni cilj Strategije razvoja hrvatskog turizma, a to je do 2020.godine biti jedna od 20 najkonkurentnijih zemalja svijeta. Objekti s bazenima sve su traženiji te u prosjeku imaju 30 posto veću popunjenost te u njima vidimo odličnu priliku za privlačenje novog segmenta gostiju koji preferiraju takav tip smještaja te time i produljenje sezone", naglasio je ministar turizma Darko Lorencin.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara