MOL: Imenovanje hrvatskih ministara u NO Ine bi bilo dobro jer bi Vlada imala informacije iz prve ruke

MOL: Imenovanje hrvatskih ministara u NO Ine bi bilo dobro jer bi Vlada imala informacije iz prve ruke

Foto: Ilustracija

PROŠLOG su tjedna hrvatski predstavnici u Nadzornom odboru Ine uputili Vladi pismo u kojem traže smjenu predsjednika Uprave Ine Zoltana Aldotta, a ministar financija Slavko Linić je komentirajući navedeno pismo poručio: "Evidentno je da trebaju ozbiljni razgovori s MOL-om oko upravljanja Ine i da je dosta zapuštanja Ine kao hrvatske tvrtke". Naveo je i kako Ina uz dobro upravljanje "može biti itekako značajan regionalni igrač". O pismu upućenom Vladi danas se priopćenjem oglasio i MOL.

> Hrvatski predstavnici u NO Ine traže od Vlade: Hitno smijenite Aldotta i izmijenite dioničarski ugovor!

> Linić: Dosta je zapuštanja Ine

"MOL je preko medija saznao da su određeni članovi Nadzornog odbora Ine poslali pismo članovima hrvatske Vlade i dijelovi su pisma objavljeni u hrvatskim medijima. MOL je nezadovoljan i zabrinut zbog činjenice da je nekoliko informacija navedenih u članku netočno, pogrešno predstavljeno te prikazuju Inin položaj i MOL-ove namjere na krivi način", navodi se u priopćenju mađarske naftne kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U trenutnoj situaciji imenovanje ministra gospodarstva i ministra financija hrvatske Vlade u Nadzorni odbor Ine bi svakako bio dobar potez"

"Kao što smo i do sada govorili, u trenutnoj situaciji imenovanje ministra gospodarstva i ministra financija hrvatske Vlade u Nadzorni odbor Ine bi svakako bio dobar potez koji bi omogućio hrvatskoj Vladi dobiti informacije iz prve ruke o istinitim tendencijama i rezultatima te se uvjeriti u neistinitost svih netočnih, lažnih i pogrešno interpretiranih činjenica i informacija koje su iznesene u objavljenim dijelovima tog pisma o Ininoj financijskoj situaciji, investicijama i rezultatima", stoji u priopćenju MOL-a.

"Znamo također i da postoji mnogo stvari koje možemo napraviti kako bi Ina postala još jača i uspješnija i spremni smo na to. Međutim, vjerujemo da se Inom dobro upravlja, ona ostvaruje dobit, investicije su ubrzane i rukovodstvo radi dobar posao. Kao rezultat toga, Ina postaje jača i uspješnija, te je na putu da postane regionalni lider. A bliska suradnja s MOL-om, osnovana na uzajamnom poštovanju te podjeli snaga i znanja čini Inu snažnijom", dodaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara