MSU: Odbijen program jedine kandidatkinje za mjesto ravnatelja

Ilustracija: MSU

TROČLANO Upravno vijeće Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) s dva glasa 'protiv' i jednim 'za' nije prihvatilo program jedine kandidatkinje s natječaja, aktualne ravnateljice Snježane Pintarić, ocijenivši ga "krajnje neambicioznim", a konačnu odluku donijet će zagrebački gradonačelnik, koji po novom zakonu ima ovlasti imenovanja ravnatelja muzeja.

Sada će se najvjerojatnije imenovati vršitelj dužnosti ravnatelja, koji bi trebao biti netko iz same kuće u dogovoru s osnivačem Muzeja, Gradom Zagrebom, rekao je Tihomir Milovac, član Upravnog vijeća koji je uz Petra Barišića bio protiv programa Snježane Pintarić. Vršitelj dužnosti imenuje se na najviše godinu dana i on raspisuje novi natječaj, dodao je Milovac, napomenuvši da se on niti na novom natječaju neće kandidirati za mjesto ravnatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Milovac smatra da je ponuđeni program dosadašnje ravnateljice, za koji je glasovala samo Bogdanka Srdić Vulpe, bio isključivo tehničke prirode i krajnje neambiciozan te da nije pokazao viziju ili metodologiju kako doći do cilja zbog čega je izgledalo da će i dalje stagnirati i ići unatrag.

Ravnatelja Muzeja imenuje i razrješava Osnivač, na prijedlog Upravnog vijeća koje je obvezno pribaviti mišljenje Stručnog vijeća (ravnatelj i zaposlenici Muzeja sa stečenim stručnim zvanjima). Ono je poduprlo prijavu ravnateljice koja je proteklih deset godina na čelu Muzeja.

Kao jedini kandidat, a prije ove odluke Upravnog vijeća, Pintarić je isticala kako se u njezinu prošlom mandatu ostvario san mnogih generacija da se otvori nova zgrada muzeja sa suvremeno opremljenim prostorima, te kao najvažnije da je Muzej zaživio u Novom Zagrebu o čemu svjedoči i više od pola milijuna posjetitelja u nepune četiri godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara