Madeleine McCann oteo smetlar koji je godinama zlostavljao djevojčice u portugalskom ljetovalištu?

Foto: Metropolitan police

USKORO će se napuniti sedam godina od nestanka britanske djevojčice Madeleine McCann, ali potraga za njom ne prestaje. Policijski istražitelji koji rade na slučaju u potrazi su za muškarcem koji je u portugalskim ljetovalištima na području Algarvea između 2004. i 2006. godine napao pet britanskih djevojčica i seksualno ih zlostavljao. Madeleine je, podsjetimo, iz sobe u ljetovalištu Praia da Luz nestala 3. svibnja 2007. godine, svega nekoliko dana uoči svog 4. rođendana.

Britanski mediji prenose kako policija traga za tamnoputim muškarcem, crne kratke neuredne kose, kojeg se sumnjiči za provalu u 12 apartmana u periodu od 2004. do 2010. godine. Osumnjičeni muškarac govorio je sporim, često nerazumljivim engleskim jezikom, sa stranim naglaskom. Sumnja se da je riječ o osobi s govornom manom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U četiri slučaja su djevojčice u dobi od 7 do 10 godina seksualno napadnute u svojim krevetima. U jednom od apartmana napadnute su dvije djevojčice. Spomenuti napadi na pet djevojčica dogodili su se između 2004. i 2006. godine. Od spomenutih 12 provala četiri su se dogodile u Carvoeiru, šest u Vale da Parra i dvije u Praia da Luzu.

Neke od žrtava opisale su kako provalnik koji ih je zlostavljao ima karakterističan smrad, a svjedoci navode kako se u vrijeme napada čuo zvuk kamiona za odvoz smeća, što sumnju stavlja na nekog od smetlara koji su zaduženi za skupljanje otpada iz ljetovališta. Svi napadi dogodili su se u ranim jutarnjim satima.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara