Majka petnaestero djece: Financijski je teško, ali sam bogata i neopisivo sretna

Foto: 034portal

ZUMRA i Milan Prispilović iz Seoca kod Požege ponosni su roditelji 15 djece, od kojih je 13 školaraca.

Uz teške uvjete koji ne potiču natalitet i sami kažu da im nije lako, ali i da je sreća koju imaju s djecom neopisiva.

"Sretna samo obitelj, djeca u svemu pomažu"

"Prvo dijete sam rodila sa 16 godina i, da vam budem iskrena, nisam ni znala da sam trudna. Svoju djecu smatram Božjom voljom, ali nikada nisam planirala imati ovoliko djece. Sretna smo obitelj, djeca u svemu pomažu i mogu reći da sam bogata, iako nam je financijski teško. Živimo od dječjeg doplatka i socijalne pomoći, a najviše problema nam stvaraju visoke cijene režija, osobito struje", kaže 39-godišnja Zumra Prispilović koja je prije pet mjeseci rodila, kako sama kaže, svoje 15. i zadnje dijete - sina Sandija.

Zadovoljna je životom, ali ne zna bi li sve ponovila. Za lokalni 034portal kaže i kako je svu djecu rodila prirodnim putem bez ikakvih komplikacija u trudnoći. Svih devet kćeri i šest sinova jednako voli, ali kaže da joj je mali Sandi ipak najslađi.

"Nisam nikada tražila humanitarnu pomoć i ne bih voljela doći u situaciju da je moram tražiti. Budući da živimo u državnoj kući, voljela bih jednog dana imati svoju jer nam ova postaje mala", dodaje Zumra.

Više neće rađati jer kaže da joj je doktor rekao da u njezinim godinama već postoji rizik od smrti. "Ne želim riskirati zbog djece, sada ću se posvetiti više njima. Htjela sam i prije otići na podvezivanje, ali su mi rekli da moram čekati da napunim 35 godina, a na kraju se ispostavilo da sam to mogla i prije napraviti", rekla je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara