Makarani zadovoljni špicom turističke sezone: Smještajni su kapaciteti popunjeni

Foto: Index HR foto/Koli

DRUGI kolovoški vikend na Makarskom primorju u znaku je još jedne velike smjene turista u kojoj će s Makarske rivijere danas otputovati oko 15.000 gostiju, koliko ih se očekuje i u dolasku.

Iz hotelskih kuća i turističkih ureda s Makarskog primorja obavještavaju kako će nakon vikenda u ljetovalištima od Brela do općine Gradac odmor nastaviti oko 57.000 turista. Hoteli su ukinuli sve donedavne akcije i popuste, a smještajni su kapaciteti popunjeni, pa hotelijeri nadalje preporučuju prethodnu rezervaciju smještaja.

Sobe i apartmani privatnih kućevlasnika od prošlog su vikenda uglavnom bez slobodnih kreveta, nema "zimmer freija" uz prometnice i po gradskim ulicama, pa se i za tu vrstu smještajnih kapaciteta, kao i za autokampove preporuča prethodna rezervacija smještaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, drugi vikend kolovoza znatno je povećao promet na državnoj cesti D8, vozi se usporeno u kolonama, prometne gužve su na prilaznim cestama turističkim mjestima, a iz smjera Splita prema Makarskoj kolona vozila duga je oko 5 kilometara. Ujedno, na državnoj cesti 535 Baško Polje tunel Sveti Ilija do autoceste promet je od jutros također znatno pojačan i u oba pravca vozi se u isprekidanim kolonama.

Trajekt na liniji Makarska-Sumartin u prvoj kao ni u drugoj plovidbi nije uspio ukrcati sve putnike i vozila za otok Brač, pa je više od tridesetak vozila ostalo čekati prvu poslijepodnevnu plovidbu. Na liniji Drvenik-Sućuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj je od sat do sat i pol, a s Hvara prema kopnu oko sat vremena.

Autobusi na makarski autobusni kolodvor u dolasku i odlasku su popunjeni, a za udaljenije pravce uvedene su i dodatne linije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara