Makedonija ili Hrvatska: Gdje će se i kada održati sastanak Josipović - Nikolić?

Foto: Guliver image/Getty images

NAKON posjeta potpredsjednika srpske Vlade Aleksandra Vučića Zagrebu, glavno je pitanje ostalo kada će se sastati predsjednici Josipović i Nikolić. Vučić tvrdi da će se oni sastati u Makedoniji dok u Uredu predsjednika Josipovića objašnjavaju da predsjednik još nije potvrdio odlazak na multilateralu u Ohridu.

"Lijepo su me ugostili", izjavio je Aleksandar Vučić komentirajući jučerašnji posjet Zagrebu.

"Zahvalan sam hrvatskim domaćinima jer me cijeli državni vrh sačekao i ugostio i pokazao da je Hrvatskoj jako stalo do dobrih odnosa s republikom Srbijom", kaže Vučić.


Upitan o mogućem susretu predsjednika dviju zemalja, Vučić je rekao da će se oni vidjeti uskoro.

"Ja mislim da će se predsjednici Josipović i Nikolić vidjeti u Makedoniji, zatim će se vidjeti u Zagrebu 1. srpnja, a ja očekujem da se ta suradnja nastavi".

U Josipovićevom uredu objasnili su kako se 1. lipnja u Ohridu održava regionalni summit "Kulturni koridori", pod pokroviteljstvom UNESCO-a, na koji su pozvana obojica predsjednika. No, naglašavaju kako Josipović još nije potvrdio odlazak na summit. Prije 1. srpnja, Josipović i Nikolić pozvani su na još jednu multilateralu, u Bratislavi sredinom lipnja, no ni to još nije potvrđeno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara