Makedonska policija ima DNK počinitelja peterostrukog ubojstva, ali ga nema sa čim usporediti

Makedonska policija ima DNK počinitelja peterostrukog ubojstva, ali ga nema sa čim usporediti

Foto: Maja Zlatevska/Cropix

MAKEDONSKA policija pronašla je DNK tragove kojima će identificirati počinitelje peterostrukog ubojstva koje se dogodilo kraj sela Smiljkovci u Makedoniji, prenosi RTS. Međutim, problem je što Makedonija nema široku bazu podataka pa od DNK tragova možda i ne bude koristi ne pronađe li policija prave osumnjičenike čiji DNK može usporediti s pronađenim tragovima.

DNK tragovi prikupljeni tijekom istrage ne poklapaju se s uzorcima pohranjenima u makedonskim bazama podataka, tako da će Makedonija najvjerojatnije zatražiti pomoć okolnih država u nadi da bi se u tamošnjim arhivama mogao nalaziti odgovarajući DNK počinitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlog je tjedna ministrica unutrašnjih poslova Makedonije Gordana Jankulovska kazala je kako se, prema zadnjim nalazima policije, može zaključiti da je peterostruko ubojstvo organizirano, ali da su žrtve - četvorica mladića i jedan 45-godišnjak - slučajno izabrani.

Ubojice su koristili vozilo s lažnim registarskim oznakama i još uvijek nije poznato je li automobil ukraden kako bi bio upotrjebljen u ubojstvima ili ga je grupa koristila već neko vrijeme za vlastite potrebe. Policija vjeruje da će automobil "Opel omega" tamnocrvene boje, za kojeg se tvrdi da je bio na mjestu događaja u skopskom selu Smiljkovci, pomoći pri pronalaženju ubojica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara