Maletić: "U HDZ-u želimo načelo 'jedan član - jedan glas', ali nije loše ako bude samo jedan kandidat"

Maletić: "U HDZ-u želimo načelo 'jedan član - jedan glas', ali nije loše ako bude samo jedan kandidat"

Foto: FAH

Nakon završetka sjednice predsjedništva HDZ-a u središnjici te stranke na Trgu žrtava fašizma, novinarima se obratila članica predsjedništva Ivana Maletić.

Maletić, koja je odustala od kandidature za predsjednicu HDZ-a rekla je kako se čeka srijeda da se vidi hoće li se pojaviti još neki kandidat za predsjednika stranke osim Andreja Plenkovića.

"Vidjet ćemo hoće li se pojaviti još neki kandidat. Prije srijede ne možemo znati je li Plenković jedini kandidat. Mislim da se nema smisla iscrpljivati u stranačkoj utrci, ali sučeljavanje ideja nikad nije loše. Izbori su blizu pa i opcija da imamo samo jednog kandidata i opcija da ih je više imaju svoje plusove i minuseve", rekla je Maletić koja se ne slaže s Mirom Kovačem koji je danas rekao da je odustao od kandidature jer bi njegova kandidatura za predsjednika značila polarizaciju u stranci.

"Mislim da nema polarizacije. Mislim da je dobro da se međusobno natječemo svojim kvalitetama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Razgovarali smo na predsjedništvu i o izmjenama statuta. Želimo demokratizirati procese u HDZ-u, da se što šire primjeni načelo "jedan član - jedan glas". Predsjednik ima svoju ulogu, ali želimo zajedništvo i jaka stranačka tijela", kazala je Maletić i rekla da HDZ pregovara s više stranaka o predizbornim koalicijama.

"Mi sada razgovaramo sa svim potencijalnim koalicijskim partnerima, bitna su svjetonazorska pitanja, ali i gospodarski program. Razgovori su u tijeku, i s HSS-om i s drugima", dodala je Maletić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara