Malezija nestanak zrakoplova Boeing 777 prozvala "nesretnim slučajem"

Malezija nestanak zrakoplova Boeing 777 prozvala "nesretnim slučajem"

Foto: FAH

MALEZIJA je nestanak zrakoplova Boeing 777 kompanije Malaysia Airlines na letu MH370 u ožujku prošle godine proglasila "nesretnim slučajem", priopćila je Uprava za civilno zrakoplovstvo (DCA).

Zrakoplov s 239 putnika i članova posade nestao je 8. ožujka ubrzo nakon polijetanja iz malezijske prijestolnice Kuala Lumpura za Peking, a mjeseci potrage nisu dali nikakav rezultat te zrakoplovu i dalje nema traga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Službeno proglašavamo let MH370 Malaysia Airlinesa nesretnim slučajem (...) i smatramo da je svih 239 putnika i članova posade izgubilo živote", kazao je glavni direktor DCA Azarhuddin Abdul Rahman. Objasnio je da je službeno proglašenje nestalog zrakoplova "nesrećom" u skladu sa standardima Međunarodnog civilnog zrakoplovstva koje će obiteljima putnika omogućiti pomoć pri zahtjevu za odštetom.

Međunarodni istražitelji i dalje pokušavaju odgonetnuti zašto je zrakoplov skrenuo tisuće milja od zadane rute prije nego se strmoglavio u Indijski ocean. Malazija također provodi kaznenu istragu.

"Obje istrage su ograničene nedostatkom fizičkih dokaza, posebice uređaja za bilježenje podataka o letu", rekao je Azarhuddin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara