Markač u Zadru: Sada napokon možete držati slike generala Gotovine na zidovima, više ih ne morate skrivati

Foto: Jure Mišković/Cropix

GENERAL Mladen Markač boravi u Zadru. Posjetio je nekadašnju bazu specijalne policije u PU zadarskoj. Ondje se susreo s roditeljima poginulih pripadnika specijalne policije "Poskoci" te odao počast svim poginulim specijalcima.

Markač je upravo na zadarskom području proveo ratne tri godine. "Nakon puno godina došao sam ovdje među prijatelje s kojima sam bio čitav tijek Domovinskog rata, došao sam zahvaliti njima što su vjerno služili svojoj domovini, što smo zajedno ostvarili svoju slobodu i na kraju da položim vijenac i sjećanje na grob onih kojih više nema među nama. Posjetio sam roditelje, to je najmanje mogu učiniti i reći jedno veliko hvala tim roditeljima iako im tugu ne mogu odagnati. Ostalo nas je dosta živih i sada smo svi mi koji smo nosili tu zelenu odoru smo njihova djeca", rekao je Markač.

"Idemo svi skupa u bolji život"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Malo smo zaboravili na ljude koji su prvi stali na branik domovine, danas više govorimo o velikim pobjedama. Tek prošlog mjeseca, nakon presuda u Haagu, doživjeli smo punu slobodu. Hrvati se mogu ponositi. Gledam odavde Velebit, na kojem sam proveo pune tri godine moga života, a danas smo sretni i trebamo uživati u slobodi. U mom srcu nema mržnje, ni želje za osvetom. Idemo svi skupa u bolji život", rekao je Markač i našalio se da Zadrani sada mogu držati slike Ante Gotovine na zidovima.

Generala je primio i zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić, koji mu je čestitao na oslobađajućoj presudi i zahvalio na svemu što je učinio za slobodu Hrvatske. Bila je to još jedna prilika da se general prisjeti ratnih dana, ali je ipak svoje poruke okrenuo prema budućnosti.

"Ja bih želio da svaki od nas pojedinačno ne nosi u svom srcu, kao ni ja, mržnju niti želi osvetu. To je bitno za našu budućnost. Ako ikako ljudi u vjeri mogu naći snagu da zajednički žive, ja ne sumnjam u našu pobjedu, u naš stvarni put u europsku zajednicu; da svi skupa gradimo bolji svijet i da živimo u Lijepu našu koji uvijek trebamo nositi u srcu kad smo toliko za nju zvali", rekao je Markač.

Gradonačelnik mu je uručio kao Čikin križ te člansku iskaznicu zadarskog lovačkog društva Dijana. Nakon službenog dijela, Markač se našalio da Zadrani sada slobodno mogu držati slike generala Ante Gotovine na zidovima. Gradonačelniku Vrančiću je tako rekao neka i dalje drži Gotovininu sliku na zidu. "Neka stoji ponosno u vašoj kancelariji. Više ih ne moraju skidati", rekao je Markač.

Potom se prošetao Kalelargom, a na Forumu se družio s građanima koji su ga dočekali s veseljem i zahvaljivali na svemu što je učinio u Domovinskom ratu za zadarsko područje. General se potom, u Domu županije susreo sa zadarskim županom Stipom Zrilićem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara