Matić: Nije Glogoški 60 tisuća invalida, slobodan je ići gdje želi - ili na mimohod ili u Knin

Matić: Nije Glogoški 60 tisuća invalida, slobodan je ići gdje želi - ili na mimohod ili u Knin

Foto: Hina

NA PORUKE predsjednika Udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida Đure Glogoškog kako neće sudjelovati u mimohodu, reagirao je ministar branitelja Predrag Matić.

"Pa nije Đuro Glogoški 60 tisuća hrvatskih ratnih vojnih invalida. Đuro Glogoški je slobodni građanin ove zemlje koji može biti na mimohodu, može biti u Kninu, može ići na godišnji, može otići kući, on je slobodan građanin ove zemlje, za to smo se i borili. A gdje će ići hrvatski ratni vojni invalidi, vidjet ćete na mimohodu i vidjet ćete u Kninu", rekao je Matić.

Na mogućnost da se i ostale udruge povedu za ovim primjerom, Matić kaže: "Je li moguće da vas nakon 9 mjeseci još uvijek interesira 150 članova udruge Đure Glogoškog i par stotina članova udruge Josipa Klemma? Pola milijuna imamo hrvatskih branitelja, 350 tisuća onih pravih i 150 tisuća onih drugih. Naći će se, bit će ih i na mimohodu, bit će ih i u Kninu".

Odbacio je kritike branitelja kako nisu bili kontaktirani oko cijelog događaja.

"Na svakom su sastanku, na svakom sastanku opstruiraju. Ne može se jednostavno doći do dogovora. Kako god oni požele, ima ona jedna srpska reklama za nekakvu banku: gdje god službenica kaže može, a oni okrenu na drugačije. jel može ovako? Može. E oni bi sada drugačije. A jel može ovako? Ma može, ali oni bi opet drugačije. prema tome, treba razgovarati ustvari s njihovim nalogodavcima a ne s njima, to ja cijelo ovo vrijeme govorim", kaže Matić.
Ostale vijesti: Željka Gulan

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara