Meggle dan nakon što je ministarstvo izvijestilo o rekordnoj razini aflatoksina: Zapanjeni smo viješću iz medija

Meggle dan nakon što je ministarstvo izvijestilo o rekordnoj razini aflatoksina: Zapanjeni smo viješću iz medija

Foto: Meggle.hr

DAN NAKON što je Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja izvijestila hrvatsku javnost o pronalasku aflatoksina u još četiri vrste mlijeka na hrvatskom tržištu, o svemu se priopćenjem oglasila i osječka mljekara Meggle, u čijem je trajnom mlijeku od 2,8 posto mliječne masti pronađena do sada najveća koncentracija aflatoksina, od čak 0,3 mikrograma.

"Zapanjeni smo viješću iz medija da je i u našim proizvodima pronađen aflatoksin M1. Mi, Meggle Hrvatska, ozbiljno i odgovorno pristupamo navedenim analizama, sa svrhom zaštite potrošača i osiguranja kvalitete naših proizvoda. U uskoj suradnji sa nadležnim institucijama odmah su poduzete sve kontrolne mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kao što se može vidjeti iz izvješća medija, radi se o problemu koji je pogodio cijelu Hrvatsku i koji se može riješiti isključivo zajedničkim nacionalnim naporima.

Mikotoksini dopiru u mlijeko kroz prehranu nesukladnom stočnom hranom. Brzo i održivo rješenje je moguće samo kroz usku suradnju proizvođača mlijeka, mliječne industrije i nadležnih institucija. Zajedno s našim kooperantima smo poduzeli mjere za poboljšanje ishrane na farmama dok se u mljekari isporučena sirovina u cijelosti provjerava na aflatoksin.

Budite uvjereni da i dalje činimo sve kako bi nastavili ostvarivati visoke standarde sigurnosti i kvalitete naših proizvoda i u ovim teškim okolnostima".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara