Merkel poražena u prvom i jedinom TV sučeljavanju kancelarskih kandidata

Foto:  1.wdr.de

"PRVO i jedino TV-sučeljavanje dvoje kancelarskih kandidata u Njemačkoj prema prvim pokazateljima blago je u svoju korist odlučio socijaldemokratski kandidat Peer Steinbrück. No to neće dovesti do promjena", piše Deutsche Welle naglasivši poraz bez posljedica za šeficu Kršćansko-demokratske unije (CDU) Angelu Merkel. 
 
Najveća prednost socijaldemokratskog kandidata za kancelara na izborima Steinbrücka je to što je mnogo preciznije i direktnije odgovarao na pitanja četvero novinara u studiju. Steinbrücka su gledatelji ocijenili kao agresivnijeg kandidata, ali ne toliko agresivnog da bi to izazvalo antipatije, piše DW. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"S druge strane Angela Merkel je, prema mišljenju većine gledatelja, djelovala simpatičnije i kompetentnije, posebice kada je u pitanju međunarodna politika, gdje posebice dolazi do izražaja tzv. "kancelarski bonus". No oba kandidata jednoglasno odbacuju miješanje Njemačke u sukob u Siriji. Svoju nadmoć, koja joj u svim istraživanjima javnog mnijenja nekoliko tjedana prije izbora daje ogromnu prednost, Merkel je demonstrirala i time što je otvoreno pohvalila reforme svog socijaldemokratskog prethodnika Gerharda Schrödera koji je pokrenuo reforme tržišta rada koje danas donose plodove", piše DW naglasivši da  ishod TV-sučeljavanja neće previše utjecati na ishod izbora jer u Njemačkoj trenutnoj nije primjetno raspoloženje koje bi vodilo ka promjenama.    
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara