Mesićev ured o Aferi Patria: Presuda na finskom jeziku "dokaz da je u fokusu bila isključivo finska strana"

Mesićev ured o Aferi Patria: Presuda na finskom jeziku "dokaz da je u fokusu bila isključivo finska strana"

Foto: Arhiva

IZ UREDA bivšeg predsjednika Stipe Mesića stiglo je priopćenje vezano uz Aferu Patria. U priopćenju se navodi kako je bivši predsjednik Mesić zatražio da mu se dostavi puni tekst presude protiv dvojice finskih građana. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Potaknut izvještavanjem dijela hrvatskih medija koji su donošenje presude protiv dvojice finskih građana u tzv. slučaju Patria, iskoristili kako bi u javnosti stvorili dojam da je bivši Predsjednik Republike Hrvatske, g. Stjepan Mesić, bio optužen za primanje mita, što je - prema njihovim interpretacijama - donošenjem presude i potvrđeno, Ured bivšeg Predsjednika RH zamolio je da mu se, posredovanjem finskog veleposlanstva u Hrvatskoj, dostavi puni tekst presude.

U roku od nekoliko dana tekst je dostavljen, a - kako se navodi i u pismu prvoga tajnika finskog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj.

U pismu se dodaje kako se već i činjenica da je presude samo na finskom jeziku može tumačiti kao "još jedan dokaz da je u svim postupanjima u fokusu bila isključivo finska strana".

Bivši predsjednik RH pridržava pravo poduzimanja zakonom predviđenih koraka protiv svih koji su jednostranim i lažnim izvještavanjem o presudama u tzv. slučaju Patria naškodili njegovom ugledu i časti", stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara