Milanović lagao: Za kredit HBOR-a svojoj šogorici zna već godinu dana?

Foto: Hina

IAKO premijer Milanović tvrdi da za sporni kredit HBOR-a, koji je dobila tvrtka njegove šogorice Ivane Milanović, ne zna i da su optužbe koje je na njegov račun iznio bivši ministar financija Slavko Linić, Večernji list piše da ima saznanja da je Milanović za kredit znao najmanje godinu dana.

Navodno je Milanovićev brat Krešimir još prošle godine priznao da je tvrtka Miglu Autopraone, u vlasništvu njegove supruge, dobila kredit HBOR-a. Također, Milanović se, prema pisanju Večernjeg, o istom tom kreditu raspitivao prije nekoliko mjeseci, u jeku afere Šegon, koju je razotkrio Index. Podsjetimo, Linićevog pomoćnika Milanović je tada smijenio. Milanović se navodno raspitivao znaju li novinari za kredit njegova brata kod HBOR-a.

Podsjetimo, u medijima se pojavila informacija da je tvrtka nekadašnje šogorice premijera Milanovića krajem veljače 2012. godine dobila od HBOR-a 250.000 eura kredita za gradnju samoposlužne autopraonice. Glasnogovornik Vlade rekao je da premijer nema saznanja o informacijama koje se navode u tekstu tih novina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik Vlade Zoran Milanović nema saznanja o informacijama koje se navode u tekstu Večernjeg lista", kazao je glasnogovornik Vlade Nikola Jelić.

Krešimir Milanović tvrdi da on nema veze s tim kreditom bivše supruge. Kaže da s Ivanom ne živi već tri godine. Niječe da je on u biti bio pravi suvlasnik te tvrtke sa suprugom Vesne Gluhak i ističe da nema nikakve veze ni s tvrtkom "Miglu" ni s kreditom.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara