Milanović ministrima: Morate dolaziti u Sabor

Foto: Davor Pongračić/Cropix

UOČI sjednice Vlade premijer Zoran Milanović osvrnuo se na jučerašnje burno aktualno prijepodne. Ministrima je poručio da im je odlazak u Sabor ubuduće obveza koju moraju ispuniti. Oporbu je prozvao za izborne zlouporabe. Vladu u Saboru moraju zastupati ministri, a ne zamjenici ministra, rekao je Milanović poručivši da to onda nije ni u skladu s pravilnikom.

"Nakon što odradite svoj posao i znate da za vas više nema pitanja, možete otići. Kao ja jučer. Nakon 26. pitanja više nije bilo pitanja za mene i ja sam otišao. Na uži kabinet. S kolegama. To dakle vrijedi za sve", pojasnio je još jednom Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rekao je da ni ubuduće neće odgovarati na pitanja tipa: "Što ste napravili", jer je to provokacija. Obrušio se Milanović na ponašanje opozicije u predizbornoj kampanji. "Naša koalicija ide na izbore. Održava skupove u prostorima koje plaća pa tko dođe dođe", kazao je Milanović.

"Konkurencija, tzv. opozicija obilazi javne institucije, dječje domove, domove umirovljenika, agencije - tamo gdje je na vlasti. To ne plaća i onda filmiće s takvih događaja stavlja na Facebook. To je čista izborna zlouporaba javnih ustanova, osnovanih za sve građane. To rade tamo gdje su na vlasti. To je protivno etičkom kodeksu", kazao je Milanović i dodao da je između njih svjetonazorska razlika.

"Linija podjele nije '41. - '45., nego zakon i bezakonje, to je stvar pravnog poretka", zaključio je Milanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara