Milanović otkrio nasljednika Nade Čavlović Smiljanec - suradnika HDZ-ove Martine Dalić

Milanović otkrio nasljednika Nade Čavlović Smiljanec - suradnika HDZ-ove Martine Dalić

Foto: Žarko Bašić/Pixsell

IZ VLADE je nakon zatvorene sjednice priopćeno kako je privremenim ravnateljem Porezne uprave imenovan Josip Lozančić, dosadašnji zamjenik Nade Čavlović Smiljanec te ravnatelj Porezne uprave u vrijeme ministrice Martine Dalić.

"Pomoćnica ministra financija i ravnateljica Porezne uprave u Ministarstvu financija Nada Čavlović Smiljanec razriješena je na osobni zahtjev te je Josip Lozančić imenovan privremenim ravnateljem Porezne uprave, najduže na vrijeme od šest mjeseci, a sukladno odredbama Zakona o Poreznoj upravi", priopćeno je iz Vlade.

Josip Lozančić rođen je 1963. godine u Vinkovcima, diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku 1987. godine.

Od 1988. godine tri je godine radio u u PIK-u Vinkovci, a zatim prelazi u državnu službu. Prvo je dvije godine radio u Općini Vinkovci kao direktor Uprave prihoda, a od 1994. do 2000. godine radi u Ministarstvu financija i to na tri radna mjesta kao pomoćnik ravnatelja Porezne uprave za normativu, zatim kao pročelnik područnog ureda Porezne uprave - Zagreb te pročelnik područnog ureda Porezne uprave - Vukovar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tada prelazi u PBZ gdje se kao savjetnik Uprave za strategiju oporezivanja zadržava godinu dana, a tada prelazi u Adris Grupu gdje radi idućih 10 godina  kao direktor financijskog računovodstva i upravljanja porezima, te član Uprave za financije TDR. Zatim se na poziv tadašnje HDZ-ove ministrice Martine Dalić, s kojom je surađivao i krajem devedesetih, vraća u Ministarstvo financija kao šef Porezne uprave.

Dalić ga je pozvala jer je upravo on radio na uvođenju PDV-a kao tadašnji pomoćnik ravnatelja Porezne, a sredinom 2011. bilo joj je bitno pod kontrolu staviti naplatu poreza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara