Milanović podržao kriminal: SDP u koaliciji s osuđenim Vlahušićem i političkim trgovcem Ragužem

Milanović podržao kriminal: SDP u koaliciji s osuđenim Vlahušićem i političkim trgovcem Ragužem

Foto: dubrovnik.hr

PRAVOMOĆNO osuđeni bivši gradonačelnik Andro Vlahušić može računati na podršku SDP-a, odlučila je sinoć dubrovačka organizacije te stranke. Jednoglasno je odlučeno kako će dogradonačelnica Vlahušiću biti SDP-ovka Tatjana Šimac Bonačić, a SDP će imati i drugo mjesto na listi za Gradsko vijeće. Društvo na listi kao dogradonačelnik pravit će im Željko Raguž koji je nedavno suspendiran iz HSS-a nakon što je Index otkrio njegov pokušaj političke trgovine s HDZ-om.

Vlahušić osuđen jer je izigrao povjerenje birača

Vlahušić je podsjetimo pravomoćno osuđen zbog zloporabe položaja i ovlasti u aferi Šipan u vrijeme dok je obnašao gradonačelničku dužnost. Sudsko vijeće ocijenilo da je Vlahušić izigrao povjerenje birača davši svom tadašnjem koalicijskom partneru Peru Vićanu pozajmicu od milijun kuna. Vlahušić u to vrijeme bez Vićanova tri glasa u Gradskom vijeću ne bi mogao funkcionirati. Uskokova optužnica u cijelosti je dokazana, a novac je po izbijanju afere vraćen.

Podsjetimo i kako je šef SDP-a Zoran Milanović pokušao obmanuti hrvatsku javnost kada je prije tjedan dana rekao da ne zna "za koje je kazneno djelo bio optužen i nepravomoćno osuđen Vlahušić". No, to ne može biti točno. 

Milanović ne zna da zna za Vlahušića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je 1. siječnja 2013. godine kao gost  u središnjoj informativnoj emisiji RTL Televizije govorio o detaljima tada još Vlahušićeve nepravomoćne presude.

"Vlahušić je imao jednu presudu, ne za korupciju, to nije kategorija, ona je nepravomoćna, radi se o jednoj grešci, nesmotrenosti za koju je dobio uvjetnu presudu. To je sada tu, nepravomoćno. SDP-u je naprosto bio problem ići u takvu koaliciju, to nam je smetalo", objašnjavao je Milanović zašto tada, prije 2 godine, SDP nije htio u koaliciju s Vlahušićem. No, očigledno su se vremena i okolnosti promijenile pa tako i SDP-ova politika. Osim pravomoćne presude protiv Vlahušića služebeno je pokrenuta istraga i za aferu Revelin.

Srđ je naš: Milanović podržava kriminal i doprinosi srozavanju političkog života

"Kao građani Dubrovnika ne možemo se pomiriti s činjenicom da Vi, kao premijer Republike Hrvatske, nakon pravomoćne presude gospodinu Andru Vlahušiću, osuđenom zbog zloupotrebe ovlasti i položaja gradonačelnika, dajete podršku njegovoj kandidaturi za funkciju koju je zlorabio. USKOK je, uz ovu pravomoćnu presudu za slučaj Šipan, potvrdio pokretanje novog postupka protiv Vlahušića, i to zbog osnovane sumnje u počinjenje drugih koruptivnih djela u vršenju funkcije gradonačelnika", stoji u otvorenom pismu Inicijative Srđ je Grad. Naime, Srđevci su se nadali kako će SDP postupiti kao i u slučaju Sabo, no to se nije dogodilo.

"Od Premijera i Vlade Republike Hrvatske nikako ne očekujemo da, podržavajući kriminal, doprinose srozavanju političkoga živots". zaključuje se u pismu Inicijative Srđ je naš.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara