Milanović u Strasbourgu: Korupcija je kod nas bila način života, ali više neće biti

Milanović u Strasbourgu: Korupcija je kod nas bila način života, ali više neće biti

Foto: Goran Mehkek / Cropix

ZORAN MILANOVIĆ je nakon sjednice Vlade otputovao u Strasbourg, gdje se obratio Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe. Nakon Strasbourga Milanović ide u Bruxelles, gdje će boraviti do petka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Milanović će sudjelovati na sjednici Europskog vijeća, na kojoj će se razgovarati o mogućim rješenjima za izlazak iz krize. "Ovo su dani i tjedni u kojima se definira budućnost Europe", poručio je Milanović uoči puta.

U svom govoru na Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, Milanović je istaknuo da Hrvatska čvrsto podupire europske vrijednosti: ljudska prava, jednakost, demokraciju i borbu protiv korupcije. Istaknuo je da je u regiji vidljiv pozitivan napredak u odnosima, te da vjeruje da će Hrvatska 1. srpnja iduće godine ući u EU.

"Korupcija je kod nas bila način života, ali tako više neće biti", poručio je Milanović. Premijer je osudio i najnoviji zločin iz mržnje, napad na lezbijski par koji se dogodio u Zagrebu. Milanović je kazao da je u pripremi zakon o registriranom partnerstvu, te dodao da se situacija svakog dana mijenja na bolje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara