Milinović i Bebić na suđenju za Fimi mediju: "Donacije smo prikupljali jer su nam trebale za kape i šalove"

Milinović i Bebić na suđenju za Fimi mediju: "Donacije smo prikupljali jer su nam trebale za kape i šalove"

Foto: Tomislav Krišto/Cropix

NA ZAGREBAČKOM Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Ivi Sanaderu i ostalima optuženima u aferi Fimi media. Na klupu za svjedoke sjeo je prvi svjedok obrane, Darko Milinović. Milinović je rekao da do izbijanja afere nije čuo da bi to bila stranačka marketinška agencija te da se na predsjedništvu HDZ-a nikada nije spominjala Fimi media. Tvrdi da se Sanader nije miješao u odlučivanje u stranci, a na predsjedništvu su svi mogli predlagati teme pa i o financijama. Bilo je kaže, pet razina kontrole poslovanja, a Sanader nije, niti je mogao donositi samostalne financijske odluke jer je to bilo u domeni glavnog tajništva.

Nakon Milinovića svjedočio je Luka Bebić, koji je rekao da nije bilo razloga za dodatna sredstva u HDZ-u osim u vrijeme izbora. "Tijekom kampanje prikupljali smo donacije jer su nam trebale za kupnju kapa i šalova", kazao je Bebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo smatrali da smo prijatelji, među sobom. Tako smo se i ponašali, često bi se znali zabavljati, pjevati...Premda Boga pitaj tko ti je prijatelj. Prijatelj ti je onaj tko može podnijeti tvoj uspjeh, ne da bude oduševljen, nego samo da ga podnese", svjedočio je Bebić o odnosu s Ivom Sanaderom. Ustvrdio je da nije znao ni za kakve crne fondove, niti plaćanja mimo računa. Također, kako je rekao, nema saznanja kako se plaćalo pjevače. Pretpostavlja prema dogovoru i u skladu sa zakonom.

Na druženjima kod Ive Sanadera vidio je da ima puno slika. Bebić je rekao i da su zajedno odlazili i u galerije, no nije čuo da je Mladen Barišić za bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a kupovao neke slike. Čuo je za Fimi mediju, no kako kaže, tek iz medija, a kampanje je, tvrdi, radila agencija Massol.

Za vrijeme unakrsnog ispitivanja Sanader je tužiteljicu optužio da je "preagresivna", dok je njegov odvjetnik Čedo Prodanović zaključio da je "isprepadala" Milinovića. Njihove optužbe naišle su na smijeh u sudnici.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara