Ministar Hajdaš Dončić odustao od koridora kroz Neum jer ga je strah fundamentalista!?

Ministar Hajdaš Dončić odustao od koridora kroz Neum jer ga je strah fundamentalista!?

Foto: Željko Šop (Cropix)

MINISTAR pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš družio se u Stonu s članovima županijskog odbora SDP-a, a u njihovim razgovorima najviše je bilo riječ o Pelješkom mostu.

Kako piše dubrovnikpress.hr ministar Hajdaš Dončić kazao je kako se Hrvatska strana, strahuje upustiti se u izgradnju koridora kroz Neum zbog -  fundamentalista. Navodno je sada vrlo izgledno kako će se povezivanje dubrovačkog područja s ostatkom Hrvatske ipak riješiti trajektima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministar prometa nije imao konkretne odgovore na pitanja kako i na koji način će se odvijati transfer roba, kojoj je, uz hrvatski jug, odredište susjedna Crna Gora i Albanija. Kazao je kako će robe vrijednosti preko 10 tisuća eura neće moći prolaziti cestovnim koridorom već će morati ići na trajekt", piše dubrovnikpress.hr dodajući da je ministar izjavio kako je EU odustala od nastavka izgradnje jadransko – jonske ceste prema Grčkoj zbog krize te najavio odlazak premijera Zorana Milanovića u Bruxelles gdje će se razgovarati o prometnoj povezanosti.

Podsjetimo kako smo pisali. Na sastanku predstavnika Ministarstva prometa i lokalne i regionalne vlasti odlučeno je da, kada za godinu dana počne primjena schengenskog režima, planiranim neumskim cestovnim koridorom neće moći prolaziti roba vrijednosti iznad 10.000 eura te žive životinje, nego će se prevoziti trajektom Ploče-Trpanj čija vožnja traje čak 50 minuta. To će uvelike otežati gospodarsku povezanost juga s ostatkom zemlje.

Za adaptaciju infrastrukture na toj liniji dugoj 7,5 nautičkih milja uložit će se 110 milijuna kuna. Prema izjavi ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića, to uključuje izgradnju obilaznica kroz naselja, dogradnju trajektnog pristaništa itd. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara