Ministar Linić: Odlazim nakon ovog mandata!

Foto:  Zadarski list

MINISTAR Linić upleten u korupcijski skandal u kojem ga bivša tajnica njegova prijatelja Marasa tereti za pranje novca i primanje mita za pogodovanje u privatizaciji, najavio je u intervjuu za Novi list kako nakon ovog mandata nema namjeru, ako SDP ponovno osvoji vlast, ostati na čelu Ministarstva financija. 
 
Uvrijedilo ga pitanje što je napravio od kada je ušao u Vladu
 
"Moram reći da sam star i ništa drugo i nemam tu namjeru. U Ministarstvu financija imamo odličnu ekipu, zajednički radimo", rekao je Linić, U velikom razgovoru za Novi list ministar Linić nije se dotakao afere računa u Trstu,  to pitanje nije mu bilo niti postavljeno, unatoč tome jedno pitanje uspjelo ga je uvrijediti. 
 
"Uvrijeđen sam takvom konstatacijom. Dvije godine pada državna potrošnja, a to znači da se mjere određenih reformi i štednji vide", rekao je Linić odgovarajući na pitanje novinarke Novog lista da je u odnosu na prije godinu dana razlika samo u tome da Hrvatskoj prijeti još veći deficit. Linića je uvrijedilo pitanje da je potrošio godinu i pol i da nema rezultata pa mora  potezati za istim mjerama. 
 
"Hrvati su siromašni po prihodima, a bogati po imovini!
 
"Kriza je toliko duboka jer je netko osam godina uništavao Hrvatsku. Osam godina nije provodio reforme. Ostavio je Hrvatsku potpuno nespremnu. Nije učinio nijednu strukturnu mjeru u gospodarstvu tamo gdje postoji direktna odgovornost Vlade u sektorima poput energetike, brodogradnje, prometa, prehrambene industrije, turizma gdje smo bili u većinskom vlasništvu. Istovremeno je privatni sektor potpuno kolabirao. Mi se punih godinu i pol dana borimo da kako tako održimo sustav i pokrenemo postupne reforme", rekao je Linić u razgovoru za Novi list. 
 
Na izravno pitanje je li Hrvaska pred bankrotom, rekao je da  izlaza ima da je taj porez zlatna rezerva za iduću godinu.
 
Ne odustaje od poreza na nekretnine
 
"To je porez koji se u Europi naplaćuje. Po prihodima smo siromašni, po imovini bogati. Ne može se samo po prihodima plaćati poreze. Polako moramo i po bogatstvu plaćati poreze. Ja od njega ne odustajem i samo čekam trenutak", rekao je Linić naglasivši da nije odustao od tog poreza. 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara