Ministar Maras: Komora je do sada bila "one man show", treba im temeljita reorganizacija!

Ministar Maras: Komora je do sada bila "one man show", treba im temeljita reorganizacija!

Foto: FAH

MINISTAR obrta i poduzetništva Gordan Maras izjavio je danas da je Hrvatska gospodarska komora do sada funkcionirala kao "one man show" te da joj treba temeljita reorganizacija.

"Meni sada izgleda da je ta institucija koja je funkcionirala kao 'one man' show 18 ili 20 godina, obezglavljena, bez ikakvog sustava i koncepta. Čeka temeljnu reorganizaciju i treba osobu koja će to tako i posložiti, da sutra imamo transparentan sustav i da imamo zbilja koristi od te Komore, a ne kao što je bilo do sada, samo da se plaća, a da poduzetnici njihove usluge ne koriste", rekao je Maras novinarima u saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjeruje da će HGK za svog čelnog čovjeka izabrati osobu neopterećenu aferama, koja će biti sposobna provesti potrebne reforme.

"Kako je taj cijeli sustav netransparentno posložen, tamo treba osoba, ne koja će to mijenjati, a koja je sudjelovala u tome, nego osoba koja je neopterećena proteklih 18 godina. Po meni bi to trebala biti osoba gospodarstvenik, osoba koja će pretvoriti Komoru bude u službi gospodarstva", kazao je Maras.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara