Ministar Matić sastao se s Klemmom, Glogoškim i Milijanom Brkićem, ručak platio Zoran Gobac

Ministar Matić sastao se s Klemmom, Glogoškim i Milijanom Brkićem, ručak platio Zoran Gobac

Foto: FAH

MINISTAR branitelja Predrag Matić sastao se na ručku s liderima prosvjednika iz Savske Đurom Glogoškim, Josipom Klemmom i Antom Deurom. Na ručku je bio i Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a.

Iz Ministarstva branitelja kažu kako se Matić odazvao pozivu Klemma "u dobroj vjeri i u nadi da će se u razgovoru s gospodinom Klemmom, gospodinom Deurom i gospodinom Glogoškim eventualno postići dogovor na dobrobit branitelja i kako bi se prosvjedi priveli kraju."

"Osim toga, ministar je ručak iskoristio i kako bi gospodinu Brkiću čestitao na pobjedi kandidatkinje HDZ-a, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović na nedavno održanim predsjedničkim izborima", dodali su.

Na pitanje tko je platio ručak Zvonimir Galić iz Kabineta ministarstva odgovorio je da ga je na vlastitu inicijativu platio Zoran Gobac.

"Iako je ministar Matić očekivao konstruktivan razgovor oko aktualnog braniteljskog prosvjeda, napredak nije postignut", zaključak je ovog, donedavno tajnog ručka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klemm: To je bio neformalan sastanak, a ne tajni ručak

O svemu smo pitali i inicijatora ručka Josipa Klemma, koji je za Index rekao kako se radilo o ručku hrvatskih branitelja, na javnom mjestu i bez ikakve tajnosti.

"To nije bio poslovni, već neformalni sastanak branitelja, tako da nismo puno razgovarali o poslu. Pokušali smo s ministrom razgovarati o tome zašto vrijeđa hrvatske branitelje jer to nije lijepo, a ja nikada nisam ništa loše o njemu rekao", kaže Klemm i dodaje da Matić nije njihov neprijatelj, već je hrvatski branitelj.

"Gospodin Matić je moj prijatelj", zaključuje Klemm, koji je potvrdio i da prosvjednici iz Savske ne misle otići sve do ispunjenja zahtjeva - ostavke njegova prijatelja i njegovih pomoćnika.

Glogoški pozvao Matića na ostavku

Za komentar smo pitali i Glogoškog, no on nas je proslijedio Klemmu, kazavši da boluje od visoke temperature. U međuvremenu je ipak za Hinu rekao da jest bio na tom ručku, te da je ministra Matića ponovno pozvao da podnese ostavku.

Glogoški kaže i kako je taj sastanak na javnom mjestu prošao u opuštenoj i mirnoj atmosferi, bez ikakvih napetosti ili teških riječi.

Potvrdio je da je razgovarao ministrom Matićem i pozvao ga da podnese ostavku, ali da je to Matić odbio.

"Nismo imali nikakvih sukoba, bila je opuštena i normalna atmosfera i nije bilo nikakvog tajnog sastanka", rekao je Glogoški.

Ponovio je kako se prosvjed branitelja nastavlja do ispunjenja zahtjeva - ostavka ministra Matića i njegovih suradnika te razgovor u Saboru i usvajanje ustavnog zakona o pravim hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara