Ministar Matić uručio ključeve 44 vozila stopostotnim ratnim vojnim invalidima

Ministar Matić uručio ključeve 44 vozila stopostotnim ratnim vojnim invalidima

Foto: Dragan Matić/Cropix

MINISTAR branitelja Predrag Matić,danas je u Paviljonu 10a Zagrebačkog velesajma uručio ključeve 44 automobila HRVI I. skupine sa stopostotnim tjelesnim oštećenjem.

Uz ministra Matića, današnjoj dodjeli automobila prisustvovali su i pomoćnica ministra, na čelu Uprave za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji, gospođa Nevenka Benić, pomoćnik ministra, na čelu Uprave za zatočene i nestale, gospodin Ivan Grujić te pomoćnik ministra, na čelu Uprave za pravne i stambene poslove, gospodin Dinko Mikulić.

Ministarstvo branitelja je u 2012. godini dodijelilo ukupno 93 osobna vozila vrijednosti 9.195.626,10 kn. Osobni automobili tehničkim karakteristikama u potpunosti odgovaraju zahtjevima HRVI 100% I. skupine.

U razdoblju od 2004. do 2012. godine Ministarstvo branitelja RH je dodijelilo ukupno 696 osobnih automobila, od čega su 232 vozila u potpunosti prilagođena potrebama i zahtjevima HRVI-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 2013. godini Ministarstvo će dodijeliti još 96 prilagođenih automobila HRVI I. skupine 100% tjelesnim oštećenjem.

Uz dodjelu spomenutih automobila, Ministarstvo branitelja provodi niz mjera i aktivnosti kojima se želi utjecati na poboljšanje uvjeta života svih pripadnika ove kategorije stradalnika Domovinskog rata.

S ciljem kontinuirane skrbi za najteže stradalnike Domovinskog rata Ministarstvo sufinancira nabavu ortopedskih pomagala, osigurava privremeni smještaj za vrijeme trajanja liječenja te kroz Projekt rješavanja pristupačnosti osoba s invaliditetom doprinosi uklanjanju prepreka u kretanju najtežih invalida, ali i provodi niz drugih aktivnosti kojima se nastoji doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja hrvatskih ratnih vojnih invalida.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara