Ministar Ostojić se ne uzbuđuje zbog smjene liječnika u KB Dubrava: Sa mnom je vrlo lagano!

Ministar Ostojić se ne uzbuđuje zbog smjene liječnika u KB Dubrava: Sa mnom je vrlo lagano!

Foto: FAH

MINISTAR zdravlja Rajko Ostojić danas je u vezi Kliničke bolnice Dubrava rekao da je na zamolbu sanacijskog upravitelja razgovarao s razriješenim predstojnicima i da će sve biti riješeno sukladno pozitivnim hrvatskim propisima.

"To jamčim. Sa mnom je vrlo lagano. Sve će biti po zakonu", kazao je Ostojić u pauzi izborne konvencije zagrebačkog SDP-a na pitanje novinara jesu li liječnici vraćeni na svoje funkcije i treba li financijski upravitelj dati ostavku s obzirom na to da su liječnici to tražili. 
 
Smijenili ih zbog štrajkača
 
Predstojnik Klinike za kirurgiju Kliničke bolnice (KB) Dubrava Leonardo Patrlj i predstojnica Klinike za unutarnje bolesti u toj bolnici Jadranka Morović-Vergles smijenjeni su 21. studenog zbog neadekvatne evidencije štrajkaša. Zbog toga je jučer petstotinjak liječnika i sestara te bolnice zatražilo ostavku sanacijskog upravitelja Dragana Korolije Marinića, koji je na to odgovorio da je odlukom o smjenama samo provodio odluku Vlade i resornog ministarstva.
 
Ministar zdravlja Rajko Ostojić danas je potvrdno odgovorio na pitanje novinara je li outsourcing isplativ. "Naravno. To se radi na razini Vlade i ide se u izdvajanje svih neosnovnih djelatnosti u pet velikih sektora - školstvu, socijali, pravosuđu, visokom obrazovanju i zdravstvu. Tu svatko ima svoj dio obveza i ispunjava ga sukladno zadacima", rekao je.
 
"Nije isto čistit ured ili salu"
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Što se tiče zdravstva, naveo je da tu postoje tri tipa poboljšanja nezdravstvenih djelatnosti: jače i učinkovitije poboljšanje djelatnosti u kući, dakle postojećih djelatnosti, bez izdvajanja, dugi je tzv. spin off odnosno da djelatnici zaposleni u neosnovnoj djelatnosti naprave radničko dioničarstvo tzv. tvrtku kćer i treći je outsourcing odnosno klasično izdvajanje.
 
"Svaki sektor ima svoje specifičnosti i definitivno nije isto čistiti ured ravnatelja, dekana ili pak operacijsku dvoranu", kazao je naglasivši kako je riječ o uštedama koje se mjere u stotinama milijuna kuna po pojedinom sustavu, a u milijardama kuna na razini Vlade.
 
Gradnja KBC Rijeka
 
Na pitanje o tome što je s riječkim KBC-om koji je u katastrofalnom stanju, ministar Ostojić je odgovorio da je u planu obnova opreme i građevinski radovi.
 
"Po svemu sudeći, za desetak dana ćemo otići u Rijeku i potpisati sporazum o gradnji KBC-a Rijeka", dodao je.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara