Ministar poduzetništva i obrta "i više nego zadovoljan" rezultatima u 2012. godini!?

Foto: Davor Pongračić/Cropix

KRAJ godine prilika je za rekapitulacijom iste, a to je napravio i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras. Maras je predstavio rezultate rada Ministarstva poduzetništva i obrta u ovoj godini te najavio planove za iduću godinu, odnosno Poduzetnički impuls 2013.

Rezultatima u 2012. godini ministar Gordan Maras je kaže i više nego zadovoljan. Ukupni prihodi malog i srednjeg poduzetništva porasli su za 1,5 posto u odnosu na lani. Kroz Poduzetnički impuls otvoreno je 3.000 novih radnih mjesta te je zaustavljen trend zatvaranja obrta, kojih je ove godine otvoreno za 2,5 posto više nego u 2011. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče planova za iduću godinu, ministar je najavio kako je u proračunu za malo i srednje poduzetništvo osigurano više od milijardu i 200 milijuna kuna, čime se po prvi puta u poduzetništvo ulaže više nego u brodogradnju. Između ostalog, najavio je i donošenje Zakona o obrtu kojim bi se obrtnici trebali dovesti u ravnopravniji položaj s ostalim gospodarskim subjektima.

Osvrnuo se Maras i na Zakone o poticanju investicija, čijim je donošenjem kaže, Hrvatska postala konkurentnije mjesto za investicije, a u idućoj godini na osnovu tog zakona očekuje veći broj investicija i što je najvažnije, otvaranje novih radnih mjesta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara