"Ministar poduzetništva i obrta, odnosno ničega": Umirovljenici žestoko kritiziraju Marasa

"Ministar poduzetništva i obrta, odnosno ničega": Umirovljenici žestoko kritiziraju Marasa

Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

BLOK Umirovljenici zajedno obrušio se na ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa, kojeg optužuje za nesposobnost rješavanja krize u zemlji. Upitno je i njegovo znanje na području kojim "rukovodi" u državi, kažu umirovljenici.

"Možete li uopće zamisliti da neki naš ministar, suočen sa svojim neznanjem i nesposobnosti da išta napravi, to obrazloži velikom mudrolijom kako je sve loše što nam se događa glede poduzetništva i obrta posljedica krize u svijetu, odnosno u EU, pa dok se tamo u "crnom svijetu" zajedno sa EU nešto ne promijeni na bolje, ni mi ne trebamo očekivati neki pomak?
 
Da ovako nešto kaže ministar turizma još bi i nekako imalo smisla jer doista umnogome ovisimo o gostima iz svijeta odnosno EU-a, ali kad ovako nešto kaže ministar poduzetništva i obrta onda se doista moramo zabrinuti ne samo za budućnost hrvatskog poduzetništva i obrta. Po svemu sudeći, ministru još nitko nije rekao, pa čak nitko ni od hrpe stranačkih savjetnika, kako naša gospodarska odnosno poduzetnička kriza gotovo da nema nikakve veze sa krizom u svijetu odnosno u EU, ali i te kako ima sa nama samima, odnosno onime što se događa u Hrvatskoj. 

Umjesto da se uhvati posla i pod hitno eliminira jasne elemente izražene antipoduzetničke klime, Marasovo ministarstvo se posljednjim izjavama pridružilo ostalim ministarstvima vrišteći u isti glas kako će nam, eto, biti bolje već u zadnjem kvartalu ove godine odnosno u prvom sljedeće, jer, eto, još uvijek, kako kaže, "žanjemo ono što je radila prethodna Vlada".
 
Ako ćemo i samo površno analizirati danu izjavu odnosno opravdanje ministra Marasa onda dolazimo do dva jednostavna i poražavajuća zaključka. Prvi za ministra koji kaže kako nam neće biti bolje sve dok ne bude bolje u EU, a da to doslovno ničim ne potkrijepi što bi u ovom slučaju bila i nemoguća misija, Vlada odnosno Sabor treba odmah opozvati jer dotični i više no očito uopće ne zna niti razumije što mu je posao. Tvrditi u istoj izjavi kako će nam biti bolje u posljednjem kvartalu ove i u prvom iduće godine samo potvrđuje prethodno jer ispada da ministar pojma nema kako će se i kada riješiti domaći problemi koji pritišću poduzetništvo, ali očito zna kada će se kriza riješiti u svijetu odnosno u EU...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da čovjek ne povjeruje kakvog to genijalnog stručnjaka Kukuriku Vlada ima za međunarodnu ekonomiju.
 
O tome da česte izmjene raznih zakona, povećanje PDV-a, cijena goriva, struje, plina, cestarina itd. itd. djeluje destimulativno na poduzetništvo i obrt ministar Maras ni riječi nije rekao, mada sve navedeno jest produkt rada baš njegove Vlade i upravo ono što umnogome doprinosi ukupnoj antipoduzetničkoj klimi u RH.
 
Što uostalom očekivati od ministra koji nema ni dana radnog staža u poduzetništvu ili obrtu. To što je diplomirao 1999. godine, pa na godinu (2000.) postao predsjednik foruma mladih SDP-a ga je očito učinilo toliko sposobnim da već 2001. godine bude direktor HOC-a Bjelolasica...
 
Nastavak je već povijest tako slična mnogima koji se bore za jednake šanse svima, a ne samo njima!", kažu u Bloku umirovljenika zajedno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara