Ministar priznao: Zakon o legalizaciji bespravnih objekta nije zakon struke, nego za jednokratnu upotrebu!

Ministar priznao: Zakon o legalizaciji bespravnih objekta nije zakon struke, nego za jednokratnu upotrebu!

Foto:Bruno Konjević (Cropix)

NA DNEVNOM redu Sabora Vladin je prijedlog Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama.

Novi bi zakon trebao pojednostaviti i pojeftiniti postupak legalizacije bespravno izgrađenih zgrada. Osim manje "papirologije" vladajući predlažu i plaćanje naknade u ratama do pet godina i komunalnog I vodnog doprinosa nakon legalizacije.

Zakon ne definira što će se prvo rušiti, ali ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak kaže kako je jasno da će se rušiti one zgrade koje su izgrađene nakon 21. lipnja 2011. godine. Koliko je takvih objekata, ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Legalizirat ćemo sve što se može, a što se ne može srušit ćemo", najavio je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak.

Nije zakon struke

"Ubrzava se postupak ishođenja dozvola, proširuje obuhvat područja na kojem je moguće legalizirati bespravno izgrađeni objekt i kategoriziraju objekti po veličini i namjeni" izvijestio je uvodno ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak danas u Saboru priznavši usput kako ni sam ne zna točan broj bespravno izgrađenih zgrada kojih je za sada evidentirano otprilike 300 tisuća.

"Ovaj zakon nije zakon struke. To je zakon za jednokratnu upotrebu kojim ćemo pokušati podvući crtu ispred 40 -50 godina nereda i gledanja kroz prste i nefunkcioniranja države i izmjena državnih sustava", rekao je Vrdoljak pred zastupnicima. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara