Ministarstvo: Još uvijek radimo na nacrtu Zakona o PPDS-u, nema diskriminatornih odredbi

Ministarstvo: Još uvijek radimo na nacrtu Zakona o PPDS-u, nema diskriminatornih odredbi

Foto: Goran Mehkek/Cropix

MINISTARSTVO regionalnoga razvoja i fondova Europske unije  reagiralo je na tvrdnje Platforme 112 kako nisu proveli konzultacije sa zainteresiranom javnošću o Zakonu o područjima od posebne državne skrbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministarstvo regionalnoga razvoja i EU fondova još uvijek radi na pripremi nacrta izmjena i dopuna Zakona o PPDS-u zbog čega nije bilo ni moguće organizirati javnu raspravu. Također, važno je naglasiti da su planirane izmjene i dopune Zakona manjeg opsega, jer će se temeljitije promjene zakonske regulative provesti iduće godine kroz donošenje novog zakona koji regulira predmetnu problematiku. Novi Zakon će ujedno olakšati korištenje fondova Europske unije u svrhu rješavanja problematike stambenog zbrinjavanja", piše u priopćenju.

"Stoga nije točno da Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU nije provelo konzultacije sa zainteresiranom javnošću te da su u predloženim izmjenama zadržane diskriminatorne odredbe koje se tiču izbjeglica i povratnika, kako stoji u pozivu Platforme 112 na javnu raspravu" završava priopćenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara