Ministarstvo turizma: Objavljen javni poziv za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu

Foto: scx.hu 

MINISTARSTVO TURIZMA danas je objavilo novi javni poziv za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu u 2014. godini, s ciljem dodjele bespovrantih sredstava za projekte usmjerene podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu te jačanju konkurentnosti turističke ponude.

Na ovaj se javni poziv mogu javiti strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu čiji članovi mogu biti fizičke i pravne osobe koje statutom imaju utvrđeno djelovanje u području turizma ili ugostiteljstva. Također, prihvatljivo je, ali nije obvezno, provođenje projekta u partnerstvu udruga čije je područje djelovanja tematski vezano za projekt odnosno ciljeve javnog poziva.
 
"Prema Strategiji razvoja turizma RH do 2020., i ove godine nastavljamo aktivnosti usmjerene na jačanje konkurentnosti turističkog sektora, između ostaloga i kroz dodjelu bespovratnih potpora projektima u turizmu. Strukovne udruge nezaobilazan su partner u stvaranju turističke priče naše zemlje, pa sam stoga uvjeren da će se i ovogodišnja sredstva iskoristiti za provođenje kvalitetnih projekata koji će imati važan doprinos u procesu jačanja konkurentnosti turizma Republike Hrvatske", istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin.
  
Prihvatljive aktivnosti strukovnih udruga odnose se na pripremu natječajne i projektne dokumentacije za apliciranje projekata u području turizma na strukturne fondove EU, što je detaljnije opisano u tekstu javnog poziva.
 
Ministarstvo turizma će također će sufinancirati programe strukvonih udruga koji se odnose na jačanje konkurentnosti članova udruga, cjeloživotno obrazovanje usmjereno na povećanje konkurentnosti ljudskih potencijala u turizmu, kao i na razvoj razvoj održivog turizma, kreiranje kreiranje inovacija i novih proizvoda pametnih specijalizacija te na razvoj posebnih oblika turizma definiranih Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine.
 
Javni je poziv otvoren do 31. ožujka 2014. godine, a informacije o uvjetima i načinu prijave nalaze se na internetskim stranicama Ministarstva turizma.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara