Ministarstvo turizma: Objavljen javni poziv za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu

Ministarstvo turizma: Objavljen javni poziv za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu

Foto: scx.hu 

MINISTARSTVO TURIZMA danas je objavilo novi javni poziv za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu u 2014. godini, s ciljem dodjele bespovrantih sredstava za projekte usmjerene podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu te jačanju konkurentnosti turističke ponude.

Na ovaj se javni poziv mogu javiti strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu čiji članovi mogu biti fizičke i pravne osobe koje statutom imaju utvrđeno djelovanje u području turizma ili ugostiteljstva. Također, prihvatljivo je, ali nije obvezno, provođenje projekta u partnerstvu udruga čije je područje djelovanja tematski vezano za projekt odnosno ciljeve javnog poziva.
 
"Prema Strategiji razvoja turizma RH do 2020., i ove godine nastavljamo aktivnosti usmjerene na jačanje konkurentnosti turističkog sektora, između ostaloga i kroz dodjelu bespovratnih potpora projektima u turizmu. Strukovne udruge nezaobilazan su partner u stvaranju turističke priče naše zemlje, pa sam stoga uvjeren da će se i ovogodišnja sredstva iskoristiti za provođenje kvalitetnih projekata koji će imati važan doprinos u procesu jačanja konkurentnosti turizma Republike Hrvatske", istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin.
  
Prihvatljive aktivnosti strukovnih udruga odnose se na pripremu natječajne i projektne dokumentacije za apliciranje projekata u području turizma na strukturne fondove EU, što je detaljnije opisano u tekstu javnog poziva.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministarstvo turizma će također će sufinancirati programe strukvonih udruga koji se odnose na jačanje konkurentnosti članova udruga, cjeloživotno obrazovanje usmjereno na povećanje konkurentnosti ljudskih potencijala u turizmu, kao i na razvoj razvoj održivog turizma, kreiranje kreiranje inovacija i novih proizvoda pametnih specijalizacija te na razvoj posebnih oblika turizma definiranih Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine.
 
Javni je poziv otvoren do 31. ožujka 2014. godine, a informacije o uvjetima i načinu prijave nalaze se na internetskim stranicama Ministarstva turizma.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara