Ministarstvo turizma donijelo odluku o sufinanciranju 81 bazena za privatne iznajmljivače

Ilustracija: freeimages.com

MINISTARSTVO turizma danas je objavilo rezultate dijela programa "Konkurentnost turističkog gospodarstva“, odnosno prvu odluku mjere A4 o dodjeli sredstava za sufinanciranje bazena za privatne iznajmljivače. Sredstva su dodijeljena za 81 bazen, čiju će izgradnju i opremanje sufinancirati Ministarstvo turizma. 
 
"Ove godine odlučili smo davati potpore za izgradnju unutrašnjih i vanjskih bazena za privatne iznajmljivače kako bismo podigli kvalitetu privatnog smještaja, koje iznosi ukupno polovicu smještajnih kapaciteta u Hrvatskoj. Izgradnjom bazena potičemo dolazak turista i u vremenu kada sunce i more nisu glavni turistički proizvod. Osim toga, uskoro ćemo izaći u javnost s programom PPS (pred i posezona), a putem kojeg ćemo poticati destinacije upravo na snažniju aktivnost u razdobljima izvan špice sezone“, naglasio je ministar turizma Darko Lorencin.
 
Programom "Konkurentnost turističkog gospodarstva" po prvi je puta omogućeno sufinanciranje izgradnje bazena u domaćinstvima (iznajmljivači u privatnom smještaju), kao i sufinanciranje trogodišnjeg članstva u prestižnim međunarodnim udruženjima za smještajne i ugostiteljske objekte.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tako Ministarstvo turizma putem mjere A4 ovoga programa sufinancira objekte u domaćinstvu (soba, apartman, studio apartman, kuća za odmor, kamp u domaćinstvu) za izgradnju i opremanje isključivo novih bazena, minimalne vodene tlocrtne površine 30 m2 za vanjske bazene i minimalne vodene tlocrtne površine 20 m2 za unutarnje bazene (unutar čvrstih objekata).
 
Podnositelji zahtjeva moraju imati registrirane minimalno 3 sobe (odnosno 6 kreveta) ili 4 smještajne jedinice (odnosno 12 gostiju) u kampu. Također, moraju imati registraciju "Objekta u domaćinstvu"najmanje jednu godinu kategorije 3 i više zvjezdica, te podmirene sve obveze (boravišnu pristojbu i turističku članarinu).
 
Mjerom A ovog programa potiče se povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude, diverzifikacija poslovanja i održivi razvoj, korištenje novih tehnologija, te poboljšanje socijalne uključenosti. Kroz program "Konkurentnost turističkog gospodarstva" ministarstvo turizma će sa ukupno 26.65 milijuna kuna sufinancirati projekte usmjerene na obogaćivanje turističke ponude, stvaranje inovativnih turističkih proizvoda, povećanje zaposlenosti, umrežavanje pružatelja usluga u turističke klastere te na projekte koji za cilj imaju unapređenje međunarodne turističke prepoznatljivosti.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara