Ministarstvo zdravlja: Ne šaljite svoje lijekove stanovnicima na poplavljenim područjima

Foto: Hina

ZBOG nastale izvanredne situacije u područjima Republike Hrvatske pogođenim poplavama svakodnevno se Ministarstvu zdravlja obraćaju organizacije, tvrtke  i građani koje žele donirati lijekove i medicinske proizvode za potrebe stanovništva u poplavljenim područjima.

"Ovim putem molimo građane da ne prikupljaju i ne šalju lijekove iz svojih kućnih zaliha za potrebe stanovništva u poplavljenim područjima.

Pozivamo sve proizvođače lijekova i medicinskih proizvoda, nositelje odobrenja za stavljanje lijeka u promet i veleprodaje zainteresirane za donaciju lijekova i medicinskih proizvoda zdravstvenim ustanovama u poplavljenim područjima Republike Hrvatske, da se obrate kontaktnom centru - bolničkoj ljekarni Opće županijske bolnice Vinkovci  koji će ih izvijestiti o potrebama za lijekovima i medicinskim proizvodima, na broj telefona: 099/3700204 i 099/3700217 te na e-mail adresu:opca.bolnica.vinkovci@vu.t-com.hr.

Ministarstvo zdravlja će osigurati uvjete za žurno izdavanje suglasnosti za prihvat donacije u roku jednog dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za izdavanje suglasnosti Ministarstva zdravlja donator treba ispuniti Obrazac donacije lijekova i medicinskih proizvoda.

Predmet donacije mogu biti:

- lijekovi koji imaju odobrenje za stavljanje u promet u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji

- medicinski proizvodi ako imaju ocjenu sukladnosti te ako su označeni oznakom »CE«

- lijekovi čiji je rok valjanosti duži od 6 mjeseci", priopćili su iz Ministarstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara