"Mlada splitska inteligencija" postavila zastavu duginih boja u Ulici slobode u Splitu

"Mlada splitska inteligencija" postavila zastavu duginih boja u Ulici slobode u Splitu

Foto: Čitatelj

SKUPINA koja se nazvala mladom splitskom inteligencijom postavila je uoči današnjega GAy Prdea zastavu duginih boja u Ulici slobode u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi, mlada splitska inteligencija, smatramo kako je nedopustivo da se poistovjećuje vlastito mišljenje predstavnika ma koje političke stranke, ma koje inicijative, sa željama i voljom svih stanovnika ovog grada. Kao što vidite, ima nas koji mislimo da je vrijeme za obnovu splitskog slobodnog duha, odnosno kojima je dosta skrivanja trenutne političke vlasti od vlastitih građana, a u ovom slučaju vlastitih građana LGBT orijentacije, iza cirkusantskih dosjetki i sramotnih zabrana", piše u njihovom priopćenju.

"Stoga smo upravo u Ulici slobode koja je ime dobila davno prije nego što je dobila gradsku vlast koja zabranjuje postavljanje zastave koja slavi ljepotu različitosti, postavili jednu takvu zastavu. Pozivamo sve Splićane i goste Splita kojima je stalo do ljudskih prava, dođite na ovogodišnji Pride i podržite jednakost svih građana Hrvatske! Različiti, a Splićani!", završavaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara