Mladi liberali osudili napad na lezbijke: Počinitelji takvih zločina iz mržnje moraju snositi posljedice

Mladi liberali osudili napad na lezbijke: Počinitelji takvih zločina iz mržnje moraju snositi posljedice

Ilustracija: Admir Buljubašić / Cropix

PREDSJEDNIŠTVO Mladih hrvatskih liberala - mladih HSLS-a istaknulo je kako hrvatski pravni sustav definira napad na LGBT osobu kao zločin iz mržnje te kako počinitelji takvog zločina moraju snositi posljedice.

U priopćenju su istaknuli kako kao Mladi hrvatski liberali osuđuju svako fizičko nasilje, a time i napad na LGBT osobe, koji se nedavno dogodio u Zagrebu nad državljankama Hrvatske i Velike Britanije.

"Počinitelj ne smije predstavljati sliku Zagreba"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Suprotstavljamo se svakom obliku nasilja koje nikada nema opravdanja i ni u kojem slučaju ne smije biti oblik interakcije kao što je bio u navedenom. Kao što huligani na utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije ne pokazuju pravo lice pravih hrvatskih navijača, tako i počinitelj ovog brutalnog napada ne smije predstavljati sliku grada Zagreba, koji se na nedavno održanoj Paradi ponosa pokazao kao grad tolerancije, razumijevanja i poštivanja osnovnih ljudskih prava", stoji u priopćenju u kojem su od svih nadležnih institucija zatražili da kroz edukacije, informativne kampanje, internet forum i sve raspoložive restriktivne mjere zaustave govor mržnje kako bi zaštitili građanke i građane ove zemlje.

Naglašeno je da Hrvatska kao buduća članica Europske unije mora pokazati odlučnost i želju o tom pitanju te da u razvijenom demokratskom društvu život bez nasilja i straha ne smije biti upitan. "Zajedno moramo učiniti sve da poštivanje slobode i prava pojedinaca te nediskriminacija, kao jedna od temeljnih ljudskih prava, nikada ne smiju biti dovedena u pitanje", stoji u zaključku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara