Mladoj obitelji iz Poljanca prijeti deložacija zbog tuđeg kredita!

Mladoj obitelji iz Poljanca prijeti deložacija zbog tuđeg kredita!

Foto: Ilustracija

MLADOJ obitelji s dvoje malodobne djece iz Poljanca kraj Ludbrega prijeti deložacija zbog nepodmirenog kredita njihova rođaka iz Đakova, piše Varaždinski tjednik, kojem se požalila mlada majka Irena Sabol Njegovec, koja već godinama vodi borbu s bankom i nadležnim institucijama. Navela je kako je bespomoćna te se boji za svoju djecu.

"Moj otac bio je 1997. godine jamac za kredit svom bratiću iz Đakova. Bila je riječ o namjenskom kreditu za vinariju. No, rođak rate kredita nije podmirivao, a onda je 2000. godine banka s njim raskinula ugovor i preuzela našu kuću", ispričala je Irena.

Kaže kako ih rođak godinama izbjegava, a njen je otac umro mlad od moždanog udara: "Tata se slomio, nije više imao snage za borbu i umro je od moždanog udara. Rođaka nismo vidjeli 14 godina, a mama i ja pokušale smo problem riješiti u banci. Zanimljivo je da nas novčano nisu teretili već nam samo preuzeli kuću. Također je zanimljivo da je banka stavila kuću u oglasnik, bez da su nas o tome obavijestili. Osim toga, ne mogu platiti račune za struju, jer, pošto je banka vlasnik Elektra njima šalje račune. Sad su nam struju isključili".

"Tražila sam i pomoć od Centra za socijalnu skrb, ali tamo su mi rekli da bi mi s obzirom na moju situaciju djecu mogli smjestiti u udomiteljsku obitelj", rekla je Irena, čijoj obitelji jedino preostaje da ih deložiraju ili da otkupe vlastitu kuću, koju su izgubili zbog tuđeg kredita.

O ovom slučaju se oglasila i građanska udruga STOP deložacijama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tužna priča obitelji mlade Irene Sabol Njegovec  iz Ludbrega nedavno je stigla u našu udrugu.

Sve počinje 1997. godine kada je prepredeni rođak prisilio Irenina oca na potpisivanje jamstva na kredit koji je uzimao. On kredit nije vraćao od prvoga dana i banka je sredstva počela tražiti od obitelji Sabol. Ocu se jako pogoršalo zdravlje i on umire u 35. godini slomljen izdajom državnih institucija.

Ostavljena sama, obitelj je vodila borbe sa bankom, sudom  i rođakom koji im se više nije javljao, a uspostavilo se da mu ovakve prevare ili točnije rečeno iznude nisu strane.

Banka se 2000. godine upisuje na nekretninu i pokreće deložaciju te stavlja kuću u najobičniji internet oglasnik u nadi da će je "na brzinu" prodati.
 
Kako bi istjerala stanare, sredinom ove zime banka naređuje isključenje strujnog priključka, iako nemaju problema sa plaćanjem računa".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara