Monstruozni zločin u Maleziji: Gotovo 40 muškaraca silovalo dvije tinejdžerice

Ilustracija: Arhiva

MALEZIJSKA policija uhitila je najmanje 13 muškaraca između 15 i 38 godina, među kojima su otac i njegova dva sina zbog navodnog grupnog silovanja dvije tinejdžerice od 15 i 17 godina, prenosi Reuters. Djevojke je navodno silovalo 38 muškaraca.

Grupa muškaraca silovala je djevojke 20. svibnja u napuštenoj kolibi u državi Kelantan. Iako mediji tvrde suprotno, tamošnje vlasti ne mogu potvrditi da je u grupnom silovanju sudjelovalo 38 osoba, ali potvrđuju da ih je sigurno bilo više od deset te da su neki od njih tinejdžerice silovali više puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svi uhićeni su iz sela u kojem je zločin izvršen, a neki od njih su i rodbinski povezani. Pretpostavlja se da je većina izvršitelja monstruoznog zločina bilo pod utjecajem narkotika te da su djevojke namamljene u kolibu.

Predstavnica organizacije za prava žena "Sestre u islamu", Suri Kempe, izjavila je da broj prijavljenih silovanja izuzetno zabrinjavajući. Prema njezinim riječima, tamošnje dječake se odgaja u kulturi u kojoj muževan znači biti agresivan te ih se uči da je prihvatljivo pribjegavati nasilju kako bi dobili ono što žele.

U Maleziji s 28 milijuna stanovnika, 2012. je prijavljeno gotovo tri tisuće silovanja. Mnoge žrtve imale su 16 ili manje godina. Aktivisti za ljudska prava slažu se da se velik broj silovanja uopće ne prijavljuje zbog stigme kojoj su izložene žrtve.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara