Mrak-Taritaš u zagrebačkom HNS-u: Želimo da građani steknu naviku dolaziti u političku stranku

Foto: FAH

PREDSJEDNICA zagrebačkog HNS-a i ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš prima od poslijepodne do večeras Zagrepčane u prostorijama zagrebačkog HNS-a koji joj iznose svoje konkretne probleme, a stranka će im, koliko može, pomoći da ih riješe.

Riječ je o uobičajenom primanju građana Zagreba u HNS-u svakoga prvog četvrtka u mjesecu, kako bi se komunikacijom s građanima dobio uvid u njihove konkretne probleme.

U izjavi za Hinu Mrak-Taritaš je rekla kako su pitanja razna - ljudi dolaze zbog problema zapošljavanja, zbog stambenih problema, ali dolaze i s prijedlozima, idejama.

Podsjetila je kako je kao predsjednica gradskog HNS-a donijela odluku da će prvi četvrtak u mjesecu od 16 sati primati građane i slušati njihove probleme.

Veliki odaziv građana

"Ideja se sastoji u tome da građani steknu naviku dolaziti u jednu političku stranku i da shvate kako tu mogu riješiti svoje probleme kao i da vidimo koji to sve problemi građane Zagreba muče, da bi im u tome mogli pomoći. Interes gradskog HNS-a je da se pozicionira kao stranka koja je u funkciji građana, u funkciji njihovih problema i da proba na te probleme ukazati, i koliko je u našoj mogućnosti, i riješiti", istaknula je.

Odaziv građana je veliki, rekla je Mrak-Taritaš, dodajući da će građane primati do kasnih večernjih sati, i biti na raspolaganju sve dok i zadnji od njih ima nešto za pitati.

Mrak-Taritaš: Uloga stranaka je da slušaju građane

Sigurna sam da je uloga političkih stranaka da poslušaju građane i da zahvaljujući svojem djelovanju, mi imamo dva zastupnika u Gradskoj skupštini Zagreba, kazala je Mrak Taritaš dodajući da će ta pitanja proslijediti na mjerodavno mjesto.

Mjerodavno je mjesto gradonačelnik Zagreba, odnosno gradske službe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara