Mubarak stalno pada i izlazi iz kome: U depresiji je zbog predsjedničke pobjede Muslimanske braće

Mubarak stalno pada i izlazi iz kome: U depresiji je zbog predsjedničke pobjede Muslimanske braće

Foto: AFP

BIVŠI egipatski predsjednik Hosni Mubarak stalno pada i izlazi iz kome, a koral mu se pogoršao kada je doznao da je kandidat Muslimanske braće Mohamed Morsi dobio predsjedničke izbore.

"Bivši predsjednik je bio snažno pogođen viješću o Morsijevoj pobjedi", kazao je dužnosnik egipatske vojske te je dodao kako je Mubaraku "pao moral". "U depresiji je i stalno pada te izlazi iz kome", rekao je dužnosnik pod uvjetom da ostane anoniman, piše AFP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegov liječnički tim provodi cijeli niz testova na mozgu i srcu", kazao je dužnosnik. Morsi je kao kandidat stranke koju su stvorila službeno zabranjena Muslimanska braća postao prvi demokratski izabrani predsjednik Egipta te je naslijedio Mubaraka.

Prošlog tjedna je Mubarak prebačen iz zatvora, gdje služi doživotnu kaznu, u vojnu bolnicu u Kairu zbog zdravstvenih problema. Prošle srijede je iz medicinskih izvora stigla vijest da je 84-godišnji bivši predsjednika pao u komu te ga liječnici pokušavaju oživjeti. "Priključen je na respirator", kazao je jedan od izvora AFP-u. U zatvor je Mubarak bio prebačen 2. lipnja nakon što je dobio doživotni zatvor zbog uloge u ubijanju prosvjednika tijekom pobune prošle godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara