Mubarakovo stanje i dalje vrlo loše: Povremeno dolazi k svijesti, živi samo od tekućine i jogurta

Mubarakovo stanje i dalje vrlo loše: Povremeno dolazi k svijesti, živi samo od tekućine i jogurta

Foto: AFP

SVRGNUTI 84-godišnji egipatski predsjednik osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu Hosni Mubarak i dalje je u vrlo lošem fizičkom stanju.

Više od tjedan dana nakon objave presude Mubarak povremeno dolazi k svijesti. Živi samo od tekućine i jogurta, a njegovoj supruzi i dvijema snahama dopušteni su posjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri dana nakon što ga je egipatski sud proglasio krivim za ubojstva prosvjednika i osudio na doživotnu kaznu zatvora, zdravstveno stanje svrgnutog predsjednika Hosnija Mubaraka drastično se pogoršalo. Službenik u kairskom pritvoru Torah ispričao je kako se Mubarakovo stanje počelo pogoršavati nakon posjeta njegove supruge i bivše egipatske prve dame Suzanne Mubarak, koja nije mogla prestati plakati kada je ugledala supruga u plavoj zatvorskoj uniformi.

Podsjetimo, Mubarak je 2. lipnja osuđen na doživotnu kaznu zatvora jer nije zaustavio masovna ubojstva prosvjednika tijekom prošlogodišnje pobune protiv njegova režima. Od uhićenja u travnju 2011. godine sve do prije tri dana većinu je vremena provodio na liječenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara