Mudrinić: Treba stvoriti uvjete za nova zapošljavanja

Foto: Index

PREDSJEDNIK HUP-a Ivica Mudrinić pozdravio je Vladine najave novih kratkoročnih mjera, a koje bi u kratkom roku trebale pomoći smanjenju nezaposlenosti koja je s današnjim danom dosegla brojku od 348.106 osoba.

"Treba što prije otvoriti pitanje radnog zakonodavstva i podesiti ga u skladu s današnjim stanjem. Ne mislimo pritom da treba derugirati ili oduzeti prava radnicima nego treba stvoriti uvjete koji će omogućiti zapošljavanje. Prvi kvartal će pokazati koliko smo uspješni i koliko će ove mjere pomoći", rekao je Mudrinić.

Uoči sjednice Nadzornog odbora HT-a Mudrinić je komentirao i najavljene otkaze u toj tvrtki, a koji bi danas trebali biti predmet rasprave. HT bi, prema nekim najavama, iduće godine mogao otpustiti 500-injak radnika, a predsjednik Uprave i glavni direktor poručuje: Hrvatski Telekom vodi brigu o strukturi kompanije, staerteškom planu ali i kompetentnosti djelatnika. "Vodimo brigu o našoj kolektivnoj budućnosti", poručuje Mudrinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kompetencija znači zapošljavanje mladih ljudi i promjena, vrlo često, u strukturi zaposlenih. Mi vodimo brigu o 4,4 milijuna stanovnika, 220 tisuća naših dioničara, tisućama naših kooperanata i svim zaposlenicima Hrvatskog telekoma. To je naša odgovornost i mi se ne odričemo niti odgovornosti niti autoriteta koji nam je potreban da to realiziramo", rekao je Mudrinić.

Zbog mogućih otkaza, a uoči sjednice NO-a, ispred zgrade Hrvatskog telekoma danas je prosvjedovao Hrvatski sindikat telekomunikacija i Republički sindikat radnika Hrvatske. "Vrijeme je da HT prekine praksu otpuštanja radnika kako bi se vlasnicima osigurala visoka dobit", poručuju sindikalci.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara