Mudrinić legalizira dvije bespravno izgrađene stambene građevine na Kornatima!

Mudrinić legalizira dvije bespravno izgrađene stambene građevine na Kornatima!

Foto: Novosti, Ranko Šuvar / Cropix

IVICA MUDRINIĆ podnio je zahtjev za legalizaciju dvije bespravno izgrađene stambene građevine na otoku Žutu na Kornatima, doznaje se iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministarstvo je na Žutu obavilo inspekcijski nadzor i utvrdilo da je Mudrinić ilegalno izgradio dvije stambene građevine, temeljnu ploču i trakaste temelje. Građevinska inspekcija će, poručuju u ministarstvu, za sve navedene građevine donijeti rješenje o uklanjanju.

No, s obzirom da Mudrinić pokušava legalizirati dvije ilegalne stambene građevine, prema Zakonu o legalizaciji inspekcijski postupak će se obustaviti do pravomoćnog okončanja postupka legalizacije. Mudrinić je preko svog punomoćnika obećao Ministarstvu da će odmah pristupiti uklanjanju temeljne ploče i trakastih temelja.

Mudrinićevu bespravnu gradnju na Kornatima je, podsjećamo, razotkrio tjednik Novosti. Mudrinić je na svom posjedu na Žutu podigao bespravne objekte kako bi mogao izigrati državu i legalizirati ih po novom zakonu.

Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš reagirala je slanjem inspekcije. Tada je najavila da će se Mudrinićeve građevine legalizirati ukoliko za to postoje uvjeti, a u suprotnom će biti srušene. U međuvremenu je dio svojih ilegalnih građevina Mudrinić srušio sam, ali čini se da će mu namjera izgradnje na Kornatima ipak djelomično uspjeti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara