Na Božić se u obiteljskoj kući u Pribislavcu nekoliko osoba otrovalo plinom

Foto: Arhiva

U OBITELJSKOJ kući u Ulici bana Josipa Jelačića u Pribislavcu pokraj Čakovca na Božić se više osoba otrovalo plinom - ugljičnim monoksidom.

Kako su izvijestili iz policije, u utorak 25. prosinca u 18.52 sati Policijska uprava međimurska primila je obavijest Hitne medicinske pomoći Čakovec da su zaprimili više osoba kod kojih su utvrđeni simptomi trovanja plinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je istog dana u poslijepodnevnim satima u obiteljskoj kući u Pribislavcu u ulici Bana Josipa Jelačića došlo do trovanja više osoba ugljičnim monoksidom. Na mjesto događaja izašli su djelatnici "Međimurje plina" koji su zatvorili dovod plina, te ovlašteni dimnjačar koji je mjerenjem utvrdio nedopuštenu koncentraciju ugljičnog monoksida u kući. Kod svih osoba utvrđeno je da su zadobile lake tjelesne ozljede. Okolnosti pod kojima je došlo do trovanja se utvrđuju", izvijestili su iz policije.

"Ovaj događaj povod je da građane ponovo upozorimo da vode brigu o plinskim i dimovodnim instalacijama u kući, i da ih redovito kontroliraju, te da se kod svake sumnje na moguću prisutnost povećane koncentracije plina u kući obavezno obrate nadležnim službama i slijede njihove daljnje upute", poručili su.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara