Na Facebooku opet osvanula grupa "Ulicama Splita grada krv će se liti, gay parade neće biti"!

Screenshot: Facebook

TRI DANA uoči održavanja Split Pridea, društvenim mrežama ponovno se počela širiti mržnja i homofobija. Štoviše, na Facebooku je ponovno osvanula grupa koja je zabranjena u ožujku ove godine pod nazivom "Ulicama Splita grada krv će se liti, gay parade neće biti".

Mržnju i netoleranciju prema osobama homoseksualne orijentacije u Hrvatskoj posljednjih dana možemo doživjeti na gotovo svakom koraku, a ona svoj vrhunac najčešće dostiže baš na društvenim mrežama, posebno Facebooku. Tako je u ponedjeljak po drugi puta u posljednja tri mjeseca osvanula grupa "Ulicama Splita grada krv će se liti, gay parade neće biti", ali, čini se, nije dosegla popularnost kao njezina prethodnica. U tri dana skupila je 20 "lajkova", a na zidu je već osvanuo i prvi homofobni komentar: "Visoke peci potpaljujem ja 2 reda koksa 4 pedera peder se derrree aaaa bit ce pecenja radujem se jaaa!!!!!"

Podsjetimo, 17. ožujka na Facebooku je osvanula grupa pod istim imenom, koja je ubrzo zatvorena. Grupa je kao svoj cilj navela skretanje pozornosti na nedopustivost te nemoralne manifestacije (Gay Pridea u Splitu) koja "truje našu djecu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara