Na Pantovčaku sastanak o uvođenju građanskog odgoja u sve škole

Foto: Dragan Matić/Cropix

PREDSJEDNIK Ivo Josipović održat će sjednicu Vijeća za socijalnu pravdu na temu uvođenja građanskog odgoja u osnovne i srednje škole.

Građanski odgoj lani je eksperimentalno uveden u 12 hrvatskih škola na inicijativu resornog ministarstva i Agencije za odgoj i obrazovanje te civilnog sektora - Mreže mladih Hrvatske, Centra za mirovne studije i GONG-a. Postignuti rezultati trebali bi pomoći kvalitetnijem uvođenju građanskog odgoja u sve škole u Hrvatskoj. Emina Bužinkić iz Mreže mladih najavljuje.

"Osobno ću se založiti za razgovor i jasan plan da se građanski odgoj uvede u sve škole do kraja mandata ove Vlade. I da se na neki način predoče jasni financijski okviri, koji su osobito važni kada se u obzir uzme obrazovanje i usavršavanje nastavnika koji bi trebali podučavati učenike tom sadržaju", otkriva Bužankić dio svog uvodnog izlaganja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građanski odgoj za Hrvatsku je, kaže, iznimno važan, jer odgaja generacije za mir i nenasilje.

"Osobito zato što su brojna istraživanja ukazala na nedostatak ovakvih vještina nenasilja ili čak manjka političke pismenosti i političke participacije mladih ljudi", napominje Bužankić.

O potrebi uvođenja građanskog odgoja prije rasprave govorit će još neki članovi predsjednikova Vijeća za socijalnu pravdu - prof.dr.sc. Vedrana Spajić-Vrkaš s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te prof. Ankica Nježić, pomoćnica ministra za standard, strategije i posebne programe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara