Na Pravnom fakultetu u Osijeku zbog korupcije privedeno više od 10 osoba

Na Pravnom fakultetu u Osijeku zbog korupcije privedeno više od 10 osoba

Foto: Vlado Kos/Cropix

16 OSOBA obuhvaćeno je kriminalističkim istraživanjem koje je Uskok zbog sumnje u korupciju jučer pokrenuo na osječkom Pravnom fakultetu.

Dvije se nalaze na ispitivanju u zagrebačkom sjedištu Uskoka, neslužbeno doznaje HTV iz izvora bliskog istrazi, a više od deset profesora, studenata i posrednika je privedeno. Očekuje se kako će nakon ispitivanja USKOK objaviti priopćenje s pojedinostima za koja kaznena djela se terete osumnjičenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također se neslužbeno doznaje kako će za dvije osobe koje se nalaze na ispitivanju u Zagrebu Uskok predložiti određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora, o čemu bi poslijepodne trebao odlučivati sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Studentski zbor: Podržavamo rad državnih institucija u otkrivanju i kažnjavanju počinitelja

Ravnatelj Uskoka Dinko Cvitan jučer je u Osijeku izjavio kako je u tijeku kriminalističko istraživanje u vezi s koruptivnim aktivnostima određenih osoba na Pravnom fakultetu osječkoga sveučilišta.

O situaciji se sinoć oglasio i Studentski zbor Pravnog fakulteta u Osijeku: "Ako postoji sumnja na nezakonite radnje pojedinih zaposlenika Pravnog fakulteta, svakako podržavamo i pozdravljamo rad državnih institucija u otkrivanju i kažnjavanju počinitelja, prije svega zdravorazumski jer smo uvjereni da poštivanje zakona mora krenuti od pravnih fakulteta, a zatim i kao studenti jer je sve to, na kraju krajeva, i u našem interesu", pisalo je u reakciji koju je potpisao predsjednik Zbora Tomislav Metelko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara