Na Zavižanu 66 centimetara snijega, očekuju se nove snježne padaline i u gorju i u nizinama

Na Zavižanu 66 centimetara snijega, očekuju se nove snježne padaline i u gorju i u nizinama

Ilustracija: Koraljka Deur/HrFoto

VEČERAS se očekuju nove snježne padaline, ne samo u gorju već i u nizinama. Trenutno snijega najviše ima na Zavižanu (66 centimetara) i Begovom Razdolju (59 centimetara), u Udbini je izmjereno 30, u Delnicama 29, na Sljemenu 24, a na području Parg-Čabar i u Virovitici 20 centimetara snijega. Nekoliko centimetara ima ga i na području Bilogore, Daruvara, Gospića, Kutjeva, Ogulina, Otočca, Slatine te Slunja.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, tijekom jutra se očekuje postupan porast naoblake. Od sredine dana kiša se očekuje najprije na sjevernom Jadranu, zatim i drugdje, pri čemu će u gorju padati uglavnom snijeg. Na Jadranu oborine mogu biti i obilnije, a krajem dana i u noći susnježica i snijeg očekuju se i u nizinama. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, u noći će okrenuti na sjeverni. Na Jadranu umjeren i jak jugozapadnjak i jugo, navečer će okrenuti na sjeverozapadnjak, u noći na sjevernom dijelu na buru. Najviša dnevna temperatura između 2 i 7, na Jadranu od 9 do 14°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz DHMZ su upozorili na jak, na udare i olujan jugozapadnjak i jugo. (brzina vjetra na udare 60 do 80 km/h). U gorju, ponajprije u Gorskom kotaru i Lici, do kraja dana se očekuje stvaranje novog snježnog pokrivača, ponegdje i većeg od 10 centimetara.

Sutra prijepodne se očekuje prestanak oborina, zatim i postupno razvedravanje sa zapada. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverozapadni, na Jadranu umjerena i jaka bura i sjeverozapadnjak. Jutro hladno, a danju ugodno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara